هفت مهارت مهم مدیریتی رهبران موفق

هفت مهارت مهم مدیریتی رهبران موفق

هفت مهارت مهم مدیریتی رهبران موفق

هفت مهارت مدیریتی

دکترمازیارمیر

 

هفت مهارت مهم مدیریتی رهبران

ایا شما رهبر موفقی هستید؟

 

بعنوان یک مشاور و مدرس کسب و کار به شدت معتقد هستم که تحلیل و نقد رویه های مدیریتی می تواند برای اعتلای کارافرنان کشور و مخصوصا نسل جوان و نواندیش مفید فایده واقع گردد.

یکی از مهمترین اختصاصات یک رهبر موفق و ویژه چه سیاسی و چه اقتصادی و چه رهبر یک کسب و کار موفق مهارتهای تخصصی او است این مهارت یکی از  صدها نشانه یک رهبر حرفه ای و کاریزمایی است.

رهبر منحصربفرد و کاریزمایی انگیزه قوی و دائم برای تیم خود  داشته و به کیفیت و محصول منحصربفرد دست نیابد از تلاش و کوشش و تحقیق و تفحص دست بر نمی دارد.

یک رهبر استثنایی و منحصربفرد پیوسته بدنبال راههایی برای بهبود توسعه و تحقیق و ارتقا محصول و استانداردهای تولیدات و خدمات و…. خود می باشد و در این راه از هیچ کاری دریغ نمی ورزد.

مقاله پیش روی شما به هفت مهارت کاری که می تواند یک رهبر استثنایی و خود ساخته را بهبود بخشید و یا خلق کند را ذکر نموده و شما یاران و همراهان با استفاده از آنها می توانید کیفیت  رهبری و کار تیمی خود را ارتقاء و بهبود  ببخشید.

مهارت اول مانند بزرگان کسب و کار بدنبال اولویت بندی باشید

اولویت بندی افراطی

لطفا و پیوسته مشغول به اولویت بندی کاری و منابع انسانی و رفتاری و تفکری و کرداری باشید اولویت بندی پیوسته حرکت روبه جلوی شمارا افزایش می دهد این را تضمین می کنم فقط باید به آن استیلا یافته و در این تکنیک چیره دست شوید راه آن را هم به شما می آموزم با تکرار و تمرین و آزمون و خطا مطمئن با شید موفق خواهید شد و موفقیتی شبیه یک معجزه تمام زندگی شمارا فرا خواهد گرفت.

بازدید و مشاهده مستمر

 راز مهم در این مهارت ابدی و همیشگی بودن آن است . این یک جنبه مهم کار است که اغلب به علت وقت کم و برنامه های مختلف کاری نادیده گرفته می شود. بازدید از محیط کار باید در برنامه روزانه شما جای خود را باز کند. مشاهده نحوه کار کارمندان و جریان کار برای ایجاد تغییراتی که منجر به ارتقائ محصول می شوند‏‏، یک کار اساسی است. و همچنین برای داشتن اعتبار به عنوان رهبر یک تیم، رهبر باید دیده شود و شناخته شود و از هر چه در محل کار می گذرد با خبر باشد یا به اصطلاح نسبت به محل کار Up to date شود و در این راه بسیار تعجیل و تاکید فرمائید.

۲- ارزیابی مداوم از کارایی کارمندان

مدیر باید وضعیت کارایی کارمندان را بوسیله راههایی که برای دو طرف  ( کارمند و مدیر ) پذیرفته و تعیین شده است، مشخص کند. سیاستها و روش ها باید شفاف باشند. همایش ها باید مرتباً و نه فقط زمانیکه مشکلی پیش می آید، برگذار شوند. به ارزیابی ها نباید به چشم یک کار فرمالیته یا کاغذ بازی که باید انجام شود نگریست. به صورت شخصی یا گروهی باید با کارمندان گفتگو کرد. البته در همان حال باید از آنها انتظار پیشرفت حرفه ای داشت. باید تشویق مداوم و یک الگوی مشخص و شفاف (برای یک هدف مشخص)  برای اشخاص و برای کل گروه وجود داشته باشد.

۳- اجرای برنامه های پیشرفت شغلی

یک رهبر خوب ضعفها را شناسایی می کند و استراتژی توسعه و آموزشهای لازم را فراهم می کند تا ضعفهای مهارتی را به یک قدرت در تیم تبدیل کند.

۴- اثبات تخصص و دانش

رهبری خوب از دانش بالا و تجربه ناشی می شود که در نهایت اثر آن را می توان در محصول و پروسه تولید دید. اگر رهبر دانش و تخصص لازم را در یک رشته از قسمتهای تحت کنترل خود نداشته باشد آنگاه باید به طور منظم با افراد متخصص در آن رشته مشورت کند. این کار برای پیدا کردن یک شناخت دقیق و سرتاسری لازم است.

۵- گرفتن تصمیم درست

رهبر خوب با توانایی صحیح تصمیم گرفتن  توصیف می شود. یک رهبر همه عوامل مختلف را قبل از گرفتن تصمیم در نظر می گیرد و البته این باعث نمی شود شجاعت و قاطعیت خود را از دست بدهد. یک تصمیم شفاف سبب خلق اطمینان و عزت مدیر می شود.

۶- توانایی اداره کردن و ارزیابی پژوهش

برای موفقیت در هر حرفه ای بازبینی مداوم و پژوهش ضروری است. یک مدیر خوب اکنون که در حال مدیریت است برای اطمینان از ادامه موفقیت و کیفیت محصول باید توانایی دیدن آینده را داشته باشد. راه اندازی پژوهش و ارزیابی آن یک کار ضروری برای تصمیم گیری و آماده شدن برای آینده است.

رهبری خوب همیشه یک عمل کنشی است تا واکنشی. با افزایش توانایی خود در این شش مهارت از یک مدیر خوب به سمت تبدیل شدن به یک مدیر بزرگ گام بر می دارید. ارسطو میگوید: “حکمت عملی ترکیبی از نیت و مهارت اخلاقی است.” انسان خردمند میداند چه وقت و چگونه برای هر قانون استثنا قائل شود،.انسان خردمند میداند که چگونه بالبداهه خلق کند.انسان خردمند همچون یک نوازنده سبک جاز است که از نُتهای صفحه بهره می گیرد اما در واقع فقط درحواشی آنها پرسه میزند، و دست به ابداع ترکیباتی میزند که مناسب موقعیت و افراد حاضر باشند. انسان خردمند میداند که چگونه از این مهارتهای اخلاقی در راستای اهداف درست خویش استفاده کند تا به دیگران خدمت کند نه اینکه آنها را فریب دهد. و در نهایت بتوان گفت که: انسان‌ِ خردمند، زاده نمی شود بلکه ساخته می شود پس شما هم برای تبدیل شدن به یک رهبر موفق باید خود را بسازید از پایه تا انتها…

 مازیار میر مشاور و تحلیلگر

Mazyar Mir professional consultant and analyst

 

مطالعات بیشتر:

رهبران سطح ۵

اصول رهبری و خصایص رهبران برجسته دنیا

رازهای رهبری

مدیریت نوین مدیریت خلاق

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *