آموزش مذاکره قسمت دوم

آموزش مذاکره قسمت دوم

آموزش مذاکره قسمت دوم

فن مذاکره چیست؟

اصول و فنون مذاکره چیست؟

فنون حرفه ای مذاکره چیست؟

مذاکره چیست؟

تعاریف مختلفی برای مذاکره ارائه شده که هر کدام وجوهی از آن را مورد تاکید قرار داده‌اند. مذاکره در تعریف امروزی به فرآیندی گفت‌وگو محور اطلاق می‌شود که روی یک موضوع مشخص به منظور حل یک اختلاف یا رسیدن به منافع مشترک بین دو یا چند نفر یا گروه انجام می‌پذیرد، به شرط آن که بتواند رضایت طرفین را برآورده سازد.

مذاکره نیز همانند هر فرآیند دیگری، از قاعده ورودی و خروجی پیروی می‌کند. سوالی که در اینجا مطرح می‌شود، این است که آیا می‌توان بدون اینکه ورودی‌های خوبی برای واحد مالی یا فروش داشته باشیم، انتظار خروجی مناسبی را از آنها داشت؟ آیا می‌توان انتظار داشت، اطلاعات ورودی به رغم اشکالات موجود بتواند به یک خروجی مناسب منجر شود. فارغ از موضوع مذاکره، در یک مذاکره ساده یا پیچیده تجاری می‌توان موارد زیر را به عنوان بخشی از ورودی‌های مذاکره ذکر کرد:

۱ – اطلاعات مشتری: شامل انواع اطلاعات از نوع محصول آنها، مزیت‌های آنها، افراد موثر و تصمیم‌گیر سازمان، خصلت‌های فردی و روحی و روانی آنها و هر آنچه که می‌تواند به فرآیند تصمیم‌گیری در مورد تعیین استراتژی مذاکره کمک کند.

۲ – اطلاعات مربوط به تامین‌کنندگان: برای انجام یک پروژه بایستی تمامی منابع موجود برای اجرای پروژه شناسایی و ارزیابی شوند، چون بدیهی است، گاهی اوقات برای اجرای برخی پروژه‌ها بایستی از توانمندی مجموعه‌‌ای از افراد و سازمان‌های مختلف دیگر استفاده کرد

\"مذاکره،مذاکرات،مذاکرهآموزش مذاکره

مفهوم مذاکره

اصول و فنون مذاکره، عبارت است از هنر رسیدن به محدوه تفاهم متقابل است . به عبارت دیگر شما باید از طریق تکنیک های مختلف و هوشمندانه و حرفه ای و یا از طریق چانه‌زدن و بحث و استدلال بر سر نکات مهم و حیاتی است.

در اصول و فنون مذاکره شما باید از مجموع کنش‌ها و واکنش‌های طرفین یک مذاکره (تجاری،صنعتی،سیاسی و علمی و خانوادگی) بر سر موضوع‌های مورد علاقه و حتی فراتر از ارائه حضوری یک پیشنهاد و یا نا آگاهانه پذیرش یا رد آن است و مذاکره، فرایندی است  پویا و جهت دار و قابل رشد که در آن، افراد از موضوع‌های واگرا به موضوع‌هایی برای رسیدن به محیط تفاهم ، حرکت می‌کنند. هدف از مذاکره، دستیابی به محدوده برنده برنده است و مخصوصا رسیدن به این پرسش‌ها است که عبارتند از:

  • چگونه می‌توان در مذاکره به توافق رسید؟
  • چرا در وزارت خانه ها و سازمانها و شرکتها و موسسات افراد خاصی برای محلهای خاص تعیین میشوند؟
  • طرفین مذاکره برای درک محیط تفاهم و سپس به بهترین محیط تفاهم چگونه باید تلاش کنند.
  • مشخص نمودن علایق و سلایق طرفین که از طریق مذاکره حرفه ای میسر است.
  • مهارت ارتباطی سطح بالا و درک کامل اهمیت موضوع
  • تجزیه و تحلیل علایق راهبردی طرف‌های مذاکره

محور بحث و مذاکره در بازاریابی می تواند مراحل زیر باشد: بسته‌بندی، گارانتی و قیمت، شرایط تحویل، مشخصات کال و….

مطالعات بیشتر:

 آموزش مذاکره قسمت اول

 

آموزش مذاکره قسمت سوم

مازیارمیر مشاور و تحلیل گر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *