بهترین سفر

بهترین سفر

 

مجله مذاکره و زبان بدن

 

\"سفر\"

بهترین سفر

بسیاری از من می پرسند برای رفتن به بهترین مسافرت خارجی و یا داخلی چه نکاتی باید رعایت شود و شما چه تجربیاتی دارید این مطالب که جمع اوری شده است می تواند به شما ایده های خوبی بدهد. اما همه از من بخاطر  دورانی که پرواز می کردم می پرسسند کی بلیط بخریم از کی بخریم کجای هواپیما بشینیم و یا بخاطر تعدد سفر هایم به کشورهای عربی و گرجستان سوال می کنند مطالب اولیه مربوط به دبی و گرجستان و ارمنستان و کشورهای شوری سابق است و در ادامه تکنیکهای سفر خوب را برایتان جمع اوری می کنیم اگر نیاز به هر گونه اطلاعات تکمیلی پیرامون گرجستان و یا اقامت و سفر به گرجستان دارید با من تماس فرمائید یا سوالات خود را مطرح فرمائید.

سراسر جهان پر از تفریحات جالب می باشد. انسان همیشه دوست دارد برخی کشور ها را حداقل یک بار در زندگیش ببیند. یکی از این مکان ها که جهان را در یک شهر جمع کرده است، دبی می باشد. مسافران می توانند در این شهر زیبا، به تفریح، خرید، تجارت و غیره بپردازند. به هر دلیل که به دبی سفر می کنید، چند نکته را باید به خاطر داشته باشید. پیشنهاد می کنیم برنامه سفر برای خود داشته باشید تا به بهترین نحو از مسافرت خود با  تور دبی لذت ببرید.

آب و هوا

دبی دارای آب و هوای خشک و گرم می باشد. دبی جایی¬ست که دارای تابستان های بسیار گرم می باشد که بسیار خشک است و تقریبا درجه هوا در این زمان ۴۰ درجه می باشد. هوای دبی در شب های زمستان ۳۰ درجه می باشد. در تابستان، دبی آنقدر گرم می شود که اگر با تور دبی به این شهر سفر می کنید، پیشنهاد می کنیم حتما ضد آفتاب به همراه داشته باشید. همچنین نوشیدنی کافی به همراه داشته باشید و در هنگام حرکت بنوشید. در صورت امکان سفر در این ماه ها بهتر است انجام نگردد. اما اگر مجبور به سفر با تور ارزان دبی در این ماه ها را دارید، حتما وسایل ضروری را داشه باشید.
بهترین زمان برای سفر به دبی، از نوامبر تا مارس می باشد که هوا بسیار عالی و دل انگیز است.

کار های مربوط به ویزا

هر شخصی می بایست برای ورود به شهر دبی، ویزا بگیرد. معمولا ملیت ها با یکدیگر متفاوت می باشند. فاکتور های مهمی برای اخذ ویزای دبی وجود دارد. فاکتور هایی نظیر هدف اخذ ویزا، تعداد افرادی که با شما سفر می کنند و غیره برای دریافت ویزای دبی مورد نیاز است. برای اخذ ویزا، باید به آژانس های گردشگری مانند ایران آنکارا مراجعه کنید تا بتوانید به راحتی ویزای توریستی دریافت کنید. همچنین می توانید از سفارت دبی نیز برای این کار کمک بگیری.

ماه رمضان در دبی

به دلیل گرفتن روزه در ماه رمضان، باید نکاتی را در سفر با تور ارزان دبی به خاطر داشته باشید. به دلیل اینکه دبی یکی از شهر های عربی است، بسیاری از مسلمانان از قوانین آن پیروی می کنند. در ماه رمضان، مردم و مسافران تور دبی، می بایست از ۵ صبح تا ۵ عصر در مکان های عمومی، نوشیدنی و غذا صرف نکنند و حتی سیگار نکشند.

اقامتگاه

دبی شهریست که می توان تمام رزرو ها را به صورت آنلاین انجام داد بنابراین اجاره آپارتمان یا هتل قبل از ورود به شهر امکانپذیر می باشد. از هتل های ارزان قیمت تا گران قیمت همه در این شهر وجود دارند و می توانید تنوع را احساس کنید.

 

خرید

تنوع مجتمع های تجاری دبی سر به فلک می کشد و همه آن ها بزرگترین و بهترین برند ها را برای خرید در اختیارتان می گذارند. دبی مال، امیریت تاور، بازار طلای دبی و دیگر بازار ها از جمله مکان هاییست که پیشنهاد می کنیم حتما به آن ها سر بزنید.
سفر به دبی، با تنوعی که دارد، شما را راضی خواهد کرد و دوباره شما را به سوی خود می کشاند.

 

بهترین هتل های ارمنستان

 

همانطور که در کشور های دیگر، هتل های زیبا و مدرن وجود دارد، در ارمنستان نیز چند هتل شیک و لوکس برای آرامش و راحتی مسافرانتور ارمنستان به وجود آمده است که در این پست آن ها را به شما معرفی می کنیم. به یاد داشته باشید که برای رزرو بهترین هتل های ارمنستان، حتما با آژانس گردشگری ایران آنکارا تماس بگیرید.

هتل مریت ارمنستان

هتل مریت در مرکز شهر، دقیقا نزدیک میدان جموری واقع شده است. مکان این هتل بسیار مناسب است زیرا می توانید در مقابل خود، کافه ها و رستوران های آرام و راحت را مشاهده کنید و به هر کدام که می خواهید بروید. از جمله مکان هایی که به آن ها دسترسی کامل خواهید داشت: بانک، موزه ملی ارمنستان، ساختمان مجلس ملی، فواره آوازخوان و غیره می باشد. از هتل مریت تا خیابان نورتن ارمنستان (Northern Avenue ) تنها ۳ دقیقه فاصله دارید. این خیابان شما را به ساختمان زیبای تئاتر اپرا و باله می رساند. برای خریدتان نگران نباشید چرا که فاصله مرکز خرید ارمنستان که برای خرید بسیار مناسب است از هتل تنها ۱۰ دقیقه پیاده روی می باشد.
امکاناتی که درون هتل مریت خواهید داشت، اتاق های عایق صدا می باشد که به صورت کلاسیک طراحی شده است. در این هتل ۵ ستاره، می توانید از ۵ رستوران و بار استفاده کنید و از هر غذا و نوشیدنی مخصوص ارمنی لذت ببرید. از دیگر امکانات این هتل، سالن کنفرانس، سالن ماساژ، آرایشگاه، اینترنت، پارکینگ خصوصی و باشگاه می باشد.

رویال تولیپ

هتل رویال تولیپ هم در مرکز ایروان قرار گرفته است. مکان این هتل نیز برای مسافران تور ارمنستان که می خواهند به راحتی از همه مکان های دیدنی ارمنستان دیدن کنند بسیار مناسب است. اگر هتل را ترک کنید، خود را در خیابان چارلز ازنوور خواهید یافت. در اینجا می توانید سینمای موسکو، کافه، رستوران و مغازه های سوغاتی فروشی را مشاهده کرده و از آن ها بازدید کنید.
هتل رویال تولیپ یک هتل ۵ ستاره است که در آن امکانات بسیاری جهت آرامش مسافران تور ارمنستان وجود دارد. برخی از امکانات این هتل، اتاق های عایق صدا که به طور کلاسیک دکور شده اند، رستوران ایتالیایی که چشم انداز آن به خیابان ازنووور می باشد، رستوران مخصوص ارمنی و غذاهای مدیترانه ای، باشگاه سلامت، سالن ماساژ، اینترنت، سولاریوم، مغازه های سوغاتی فروشی، پارکینگ خصوصی و دیگر خدمات نیز می باشد.

هتل بست وسترن کنگرس

این هتل شیک و زیبا در پارک کودک واقع شده است. با پیمودن ۵ تا ۱۰ دقیقه پیاده روی از هتل، می توانید به مرکز خرید ایروان دست یابید. مهمتر از همه فاصله این هتل تا فرودگاه می باشد که تقریبا ۲۰ کیلومتر است.
هتل بست وسترن کنگرس، بسیار زیبا و مدرن می باشد و به سبک اروپایی دکور شده است. این هتل دارای ۱۲۰ اتاق می باشد که دارای امکاناتی نظیر: عایق صدا، اینترنت، مینی بار، تلویزیون، رستوران های ایتالیایی و مدیترانه ای، سالن ماساژ، باشگاه سلامت و غیره می باشد.

هتل دبل تری

این هتل در تابستان ۲۰۱۵ افتتاح شده است و جزو هتل های معروف هیلتون در جهان می باشد. این هتل زیبا در خیابان گریگوری لوسیووریچ قرار گرفته است.

این هتل فاصله مناسبی تا شرکت های تجاری و مناطق دیدنی معروف ارمنستان دارد. همچنین با ۱۵ دقیقه رانندگی، می توانید به راحتی به فرودگاه دسترسی داشته باشید.
از امکانات هتل : ۱۷۶ اتاق عایق صدا با تمام امکانات، یک رستوران، دو بار، باشگاه سلامت، سالن ماساژ، سالن کنفرانس، حمام ترکی و غیره وجود دارد.
برای رزرو هر کدام از این هتل های مدرن و شیک ، حتما با آژانس گردشگری ایران آنکارا تماس بگیری

اگر در نوروز یا تابستان هر زمان دیگری برای اولین بار می خواهید به مسافرت خارجی بروید یا برای اولین بار قصد سفر به کشور خاص و یا منطقه خاصی را دارید حتماً نکات زیر را خوب به خاطر بسپارید تا به هنگام مسافرت کمتر دچار مشکل شوید و بتوانید از سفر خود لذت ببرید.

 

نکات لازم در سفر در زمینه سلامت و ایمنی

 

  • به دکتر خود سر بزنید و دفترچه بیمه درمانی خود را چک کنید.                                                                                                                            همه مدارک را چک کنید و مطمئن شوید که تمام مراحل واکسیناسیون لازم و مناسب را گذرانده اید. همچنین از شرکت بیمه خود بپرسید که سیاست های آن‌ها اجازه خدمات ضروری را در کشور مربوطه می دهد. اگر چنین خدماتی ندارند و شما می خواهید پوشش اضافی داشته باشید حتماً از بیمه تکمیلی استفاده کنید.
  • کپی پاسپورت خود را به همراه داشته باشید. اگر پاسپورت شما به سرقت رفت یا آن را گم کردید خیالتان راحت است که می توانید به کشور خود باز گردید یا شهروندی خود را اثبات کنید.
  • در سفارت کشور خود ثبت نام کنید. در این صورت اگر مشکلی در آن کشور به وجود بیاید سفارت راحت تر می تواند با شما ارتباط برقرار کند و امنیت شما را تأمین کند.

در سفرهای طولانی با هواپیما، ساعت داخلی بدن کار نمی کند و باعث بروز اختلالات موقتی خواب می شود. عارضه ای به نام jet lag در اثر مسافرت طولانی با هواپیما بروز می کند که علائمی دارد.

 

اصول انعام دادن

 

دادن انعام نه تنها نیازمند بخشش و البته پول نقد است بلکه باید بدانیم به چه کسی و به چه مقدار باید انعام داد. مسافران سخاوتمند برای حل این مساله نباید از پاداش هایی مثل آب نبات شب هالوین استفاده کنند. در بعضی کشورها مثل ژاپن که دادن یک پول کهنه و مچاله به کسی بی ادبی محسوب میشود، دادن انعام نادرست میتواند توهین آمیز باشد. از طرف دیگر مسافران خسیس برای صرفه جویی نباید از دادن انعام به شخصی که به آنها سرویس میدهد شانه خالی کنند، چرا که میلیونها گارسن، پادو هتل، تورگاید و دیگر کارکنان در زمینه گردشگری برای سیر کردن شکم خانواده شان و برای پرداخت اجاره خانه هایشان روی انعام ها حساب میکنند.

یک مسافر آگاه شخص متعادلی است که نه زیادی دست و دلباز است نه خیلی خسیس. در زیر ما راهکارهای با اهمیتی برای پرداخت انعام در یک کشور خارجی با رسوم و رفتار متفاوت و گاهی گیج کننده به شما ارایه میکنیم. توصیه های ما را جدی بگیرید.

 

 

قبل از رفتن اطلاع کافی داشته باشید

 

مهمترین نکته برای پرداخت انعام : اطلاعات مربوط به دادن انعام بر اساس مقصد برای شما ضروری است تا با شخصی که به شما خدمتی ارایه میدهد برخورد زشت و توهین آمیز نداشته باشید. دو منبع زیر به شما کمک میکند تا توصیه های پرداخت انعام در کشورهای مختلف را پیدا کنید. Code Nast Traveler و CCRA International

همچنین شما باید در یک کتاب راهنمای خوب به دنبال جزییات بیشتر در مورد روش پرداخت انعام در فرهنگ بومی کشور مقصد خود باشید. آنوقت شما میدانید که مثلا در میدان جامع الفنا در مراکش نوازنده هایی با لباسهای رنگارنگ هستند که برای گرفتن عکسشان باید چند درهم به آنها بپردازید. یا اینکه خواهید دانست که در فلان رستوران مجلل در مالزی نیازی به پرداخت انعام نیست.

 

شرایط را بسنجید

 

بسته به مقصد سفر، اینکه به چه کسی انعام بدهید و چقدر بدهید متفاوت است. در اینجا لیستی از افرادی است که شما در سفر به دور دنیا مجبور میشوید مقداری پول به عنوان پاداش به آنها پرداخت کنید. بله لیست طولانی است اما در نظر داشته باشید شما الزاما در یک سفر به همه این خدمات نیازی ندارید مگر اینکه سفری مفصل به دور دنیا را برنامه ریزی کرده باشید که سفر با کشتی و آرامش در اسپا (سالن ماساژ و زیبایی) هم جزو آن باشد که در آن صورت ما به شما حسادت میکنیم!

پیشخدمت ها
خدمه نظافتکار هتل
بار بر ها
پادو های هتل
راننده های تاکسی یا ون
تور گاید ها
دربان ها
نگهبانان سرویس بهداشتی
بومی هایی که ساعت ها در حالتی ژست میگیرند و سوژه عکاسی هستند
متصدی رستوران
کاپیتان و خدمه کشتی
سرگارسن
کارکنان مهد کودک و  ….

 

پول خرد به همراه داشته باشید

 

اگر از فرودگاه به هتل محل اقامتتان از تاکسی استفاده کنید در بیشتر کشور ها باید به راننده انعام بدهید. این به آن معنی است که پس از پیاده شدن از هواپیما به پول محلی نیاز دارید. گرچه بعضی کشورها مثلا بیشتر کشورهای کارایبین به جای پول محلی، دلار آمریکا را هم قبول میکنند، اما باید دقت کنید اگر در کشوری دلار به عنوان پول ملی رایج نیست نمیتوانید برای انعام از دلار استفاده کنید.

در بیشتر فرودگاه ها دستگاههای ای تی ام و باجه های صرافی وجود دارد. حتی اگر نمیخواهید همه پولتان را در فرودگاه تبدیل کنید، باید قبل از سوار شدن به تاکسی به اندازه کرایه و انعام تاکسی پول محلی بگیرید. قبل از سفر در مورد صرافی فرودگاه مقصد تحقیق کنید تا بدانید چه خدماتی ارایه میدهند.

به اندازه کافی پول خرد در طول سفر همراه داشته باشید. پول های درشت تر را برای خرید سوغات یا غذا و دیگر خرج ها نگه دارید و بقیه پولتان را برای دادن انعام نگه دارید. اگر پول خردتان تمام شد پذیرش هتل معمولا پولتان را خرد میکند.

 

از دیگران پیروی کنید

اگر فراموش کردید قبل از سفر در مورد نحوه انعام دادن در سفرتان به اندازه کافی تحقیق کنید یا اگر نمیدانید چه کنید به اطرافتان بنگرید و ببینید دیگر مسافران چه میکنند. آیا روی میزهای خالی اطرافتان در رستوران پول میبینید؟ آیا در سفر دریاییتان بقیه مسافران به کاپیتان و خدمه کشتی چند دلاری انعام میدهند؟ حالا شما میدانید باید چه کنید!

اگر این کار هم فایده ای نداشت از این قاعده کلی و ساده استفاده کنید : اگر به کشوری سفر میکنید که دادن انعام یک امر معمول است به اندازه ۵ تا ۱۰ درصد از خدمتی که به شما ارایه میشود را انعام دهید. مثلا اگر از یک آژانس تور سفر کشتی رزرو میکنید، یا اگر به کسی غذا سفارش میدهید، یا اگر در سرویس بهداشتی عمومی کسی حوله گرم به شما میدهد.

 

سوال نکنید

اشتباه معمول مسافران اینست که از شخصی که به آنها خدمتی ارایه میکنند سوال میکنند که آیا انعام دریافت میکند یا نه. نه تنها این امر باعث میشود که شخصی که معمولا انعام نمیگیرد وسوسه شود بلکه در کشورهایی که معمولا گفتن صریح آنچه میخواهید رایج نیست ( یعنی با تعارف و از سر شرم با صراحت صحبت نمیکنند)، سوال پرسیدن در مورد این موضوع باعث میشود شما به یک گارسن یا باربر مودب انعامش را نپردازید. مثلا در هندوستان یک خدمتکار که بیشتر درآمدش از انعام ها حاصل میشود شاید از سر شرم و احتیاط ادب به شما جواب دهد نیازی به پاداش ندارد. این به آن معنی نیست که شما نباید انعام بدهید آن هم در کشوری که دادن انعام معمول است . قبل از سفر اطلاع کافی داشته باشید تا نیازی به سوال کردن نباشد.

 

به هزینه سرویس دقت کنید

ممکن است فکر کنید هزینه سرویس که روی صورتحساب رستوران شما اضافه شده است شامل انعام هم میباشد. در بیشتر کشورها چنین است، اما در دیگر کشورها نه. در مقاصدی مانند یونان، گواتمالا، ایتالیا و هنگ کنگ شما باید علاوه بر هزینه سرویس پول انعام را هم حساب کنید. به این دلیل که هزینه سرویس به جیب خدمه نمیرود و انعام شما درصد قابل توجهی به درآمد آنها اضافه میکند.

علائم jet lag

– می خواهید بخوابید و نیاز به خواب دارید، اما خوابتان نمی آید و بیدار هستید.
– خستگی زیاد ناگهانی
– تضعیف عملکرد جسمی و ذهنی
– سردرد و مشکلات گوارشی

اگر شما دو روز و یا کمتر به سفر می¬روید و بعد به محل اصلی خود بر می گردید، نیازی به تطبیق دادن خود با سرعت محلی مقصد ندارید. ولی سعی کنید برنامه خواب خود را حفظ کنید.

اما اگر برای چندین روز قصد ماندن دارید و با هواپیما به آن محل می روید، بهتر است تا آنجا که ممکن است خود را با ساعت محلی مثصد تطبیق دهید. برای جلوگیری از بروز عوارض ناشی از مسافرت با هواپیما، روش های زیر را به کار ببندید.

قبل از ترک کردن محل اصلی

۱-خوابیدن 
قبل از سفر، مقدار زیادی بخوابید تا بدنتان بهتر با تغییر ساعت کنار بیاید. برنامه خواب خود را تنظیم کنید. اگر به شرق سفر می کنید، چند روز قبل از سفر، زودتر به تختخواب بروید. اگر به غرب سفر می کنید، چند روز قبل از سفر، دیرتر به تختخواب بروید.

۲-ملاتونین 
ملاتونین هورمون طبیعی تولید شده بدن می باشد که ساعت داخلی بدن را تنظیم می کند. اگر ملاتونین به مقدار لازم در بدن تولید شود، عوارض سفر هوایی کم خواهد شد. برخی از متخصصان خواب می¬گویند که ملاتونین یک درمان خوب برای jet lag می باشد. این متخصصان به مسافران پیشنهاد می کنند که سه روز قبل از سفر، ملاتونین مصرف کنند و تا زمانی که ساعت بدن با ساعت جدید تطبیق شود، دریافت ملاتونین را ادامه دهند.

۳-نور درمانی
چند روز قبل از سفر، ساعات روشنایی و ساعات تاریکی مقصد خود (جایی که می¬خواهید سفر کنید) را بپرسید و در همان ساعت ها، بدن خود را در برابر نور و تاریکی قرار دهید.

عوارض سفر هوایی در راه رسیدن به مقصد

۱-تنظیم ساعت 
در شروع سفر، ساعت خود را براساس ساعت مقصد تنظیم کنید و فکر نکنید که الان ساعت در محل زندگی شما چند است.

۲-تنظیم خواب 
اگر صبح به مقصد می رسید، در هواپیما بخوابید. اگر شب به مقصد می رسید، سعی کنید که در هواپیما نخوابید تا بتوانید در مقصد، در ساعت مناسب بخوابید.

۳-راحت باشید.
لباس های راحت بپوشید و هر از چند گاهی و اگر ممکن باشد، از صندلی خود بلند شده و حرکت کنید.

۴-برای جلوگیری از اثرات کمبود آب، در طی پرواز آب بنوشید. نوشیدنی هایی که باعث کمبود آب بدن می شوند و با خواب شما تداخل دارند از قبیل کافئین را، در طول پرواز ننوشید.

بعد از رسیدن به مقصد

۱-بیدار باشید. اگر صبح به مقصد رسیدید و نیاز به خواب داشتید، در صبح و یا عصر برای چند ساعت چرت بزنید.

۲-بیرون بروید. نور خورشید به تطبیق ساعت داخلی بدن شما کمک می¬کند.

۳-دریافت ملاتوین را ادامه دهید. همانطور که گفته شد، ملاتونین هورمونی است که ساعت داخلی بدن را تنظیم می¬کند. سه روز قبل از سفر، ملاتونین را مصرف کنید و ۴ تا ۵ روز اول سفر، دریافت ملاتونین را ادامه دهید. نکته مهم این است که ۲ تا ۳ روز قبل از اینکه به خانه خود برگردید، مصرف ملاتونین را متوقف کنید.

۴-ورزش کنید. برنامه مرتب ورزشی داشته باشید، اما از ورزش کردن قبل از خواب جدا پرهیز کنید.

۵-به ندای بدن خود گوش دهید. Jet lag باعث می¬شود انرژی بدن کم شود، لذا بخوابید و خود را از خطر بیخوابی دور کنید. با عوارض سفر هوایی بجنگید، اما با تمام شدن انرژی ناشی از آن نجنگید.

   

نکات لازم در زمینه مالی و پول

  • قبل از سفر از نرخ برابری ارز اطلاع پیدا کنید. مثلاً بدانید که هر ۳۵۰۰ تومان پول ایران فقط معادل یک دلار است! حتماً قبل از سفر محاسبات لازم برای تبدیل پول خود را انجام دهید تا دید کلی از ارزش پولی خود در آن کشور داشته باشید.
  • اطلاع پیدا کنید که آیا کارت اعتباری شما در آن کشور کار می کند؟ اغلب بانک ها در کشورهای اروپایی به فناوری چیپ و پین مجهز شده اند و کمتر بانکی وجود دارد که از سیستم مغناطیسی کشور ما استفاده بکند.
  • برای تبدیل ارز به بانک یا دستگاه ATM مراجعه کنید. اگر به باجه تبدیل ارز و یا صرافی های داخل شهر بروید از شما کارمزد بیشتری خواهند گرفت پس بانک ها هم دقیق تر و مطمئن تر هستند و هم ارزان تر!
  • حتماً وجه نقد رایج آن کشور را همه جا به همراه داشته باشید. شاید همه جا از سیستم کارت خوان استفاده نکنند مخصوصاً جاهای مهمی همچون اتوبوس و قطار.
  • نرخ ورود و خروج کشور مربوطه را چک کنید. ممکن است برخی کشور ها از بازدید کنندگان در ازای ورود یا خروج از کشور پول دریافت کنند که هزینه آن جدا از بلیط هواپیما بوده و بین ۲۵ تا ۲۰۰ دلار متغیر است.

نکات لازم در مورد وسایل و اقلام ضروری

  • یک دست لباس اضافی در کیف دستی خود داشته باشید. از آن دست مسافرانی نباشید که چون شرکت هواپیمایی وسایلشان را گم کرده چیزی برای پوشیدن ندارند!
  • تنقلات به همراه داشته باشید. سفر خارجه همواره لذت بخش است ولی گاهی اوقات غذا خوردن در برخی کشورها تبدیل به کار دشواری می شود. غذاهای سبکی به همراه داشته باشید که تا وقتی یک رستوران مناسب پیدا می کنید گرسنه نمانید.

نکات لازم در مورد وسایل الکترونیکی

  • حتماً آداپتور شارژر به همراه داشته باشید. از آنجایی که کشورهای مختلف از ولتاژهای متفاوت و از دوشاخه و پریزهای متفاوتی استفاده می کنند مطمئن شوید که می توانید وسایلتان را شارژ کنید.
  • ولتاژ برق شهری کشور مورد نظر را چک کنید. هیچ تجربه ای بدتر از این نیست که علی رغم همراه داشتن آداپتور باز هم نتوانید از یک سشوار یا اتو استفاده کنید چرا که ولتاژ پایین برق آن منطقه نمی تواند آن ها را روشن کند.
  • قابلیت های جهانی تلفن خود را فعال کنید. حتماً چنین کاری هزینه ای هم خواهد داشت اما مطمئن باشید هزینه اش بسیار کم تر از رومینگ خواهد بود.

سفر با ماشین شخصی

تعطیلات که فرا می رسد، جنب و جوش دیگری میان مردم دیده می شود. بعضی ها مسافرت با هواپیما را ترجیح می دهند، عده ای بلیت قطار رزرو می کنند، بعضی ها با اتوبوس می روند و بعضی ها هم دوست دارند با اتومبیل خودشان به سفر بروند.\"سفر

\"سفر

هر سال فصل تابستان که از راه می رسد هموطنان کار را چند روزی تعطیل کرده و دست خانواده را می گیرند تا به سمتی از این کشور پهناور بروند و به قول معروف استراحت کنند.

نکات مهمی پیرامون سفر با ماشین شخصی

 

علیرغم گسترش ناوگان حمل و نقل عمومی خیلی ها اعتقادشان این است که سفر با ماشین شخصی یک چیز دیگر است و مسافرت است و ماشین شخصی.

اما در این بین هستند رانندگانی که نو سفرند و هنوز مانند قدیمی ترها فوت و فن ماشین داری و رانندگی را یاد نگرفته اند.

خوب است این افراد یک سری نکات را بدانند که عبارتند از:

۱- هنگام روشن کردن خودرو، پدال گاز را به مدت طولانی فشار ندهید.

۲- 
در برابر هر ۱۰ کیلومتر سرعت در ساعت در شب و تاریکی، معادل ۶ متر از عمق دید راننده کاسته می شود.

۳- هنگام شب ۱۶ کیلومتر کمتر از سرعت خود در روز حرکت کنید، زیرا در زمان تاریک بودن هوا، میدان دید راننده محدودتر از روز است.

۴- اگر تایر خودرو در سرعت ۸۰ کیلومتر در ساعت ۱۰۰ درصد کارکرد داشته باشد، در سرعت ۱۳۰ کیلومتر در ساعت ۴۰ درصد سایش زودرس خواهد داشت.

۵- خطرناک ترین زمان رانندگی، بین ساعت ۶ تا ۸ صبح و ۱۴ تا ۱۶ بعدازظهر است، زیرا در این زمان بدن انسان به طور طبیعی دچار کاهش انرژی می شود.

متل ‏Motel‏:‏

‏‏‏‏ متل تلفیقی است از دو واژه ‏Motor‏ و ‏Hotel‏ و اساساً ماهیت بین راهی داشته و معمولاً خارج از شهرها قراردارد . در تعریف ‏متل می توان گفت که هتلی است که در آن مسافران می توانند با خودروی شخصی وارد شده و حتی خودرو را مقابل درب اتاق ‏خود پارک نمایند . یکی از مشخصه های اصلی متل ها عدم وجود لابی در آنهاست چرا که میهمانان به مجرد وارد شدن به متل ‏بدون نیاز به پیاده شدن کلید اتاق خود را از رسپشن دریافت نموده و مستقیماً به سمت اتاق خود رانندگی می نمایند.‏‏‏‏ ‏‏ ‏ ‏

هتل پانسیون ‏Hotel Pension‏:‏‏‎

درشهرواقع شده و تعدادی اتاق ، سالن غذاخوری ـ به اندازه ای که بتواند غذای ساکنان اتاقها را تأمین نماید ـ کتابخانه و سالن ‏مطالعه و اتاق تلویزیون درآن پیش بینی وآماده شده است.اتاق های پانسیون معمولا یا هیچ امکاناتی ندارد یا کمترین و اولیه ترین ‏امکانات را دارا می باشد. معمولا در اتاق های پانسیون حمام اختصاصی وجود دارد. پانسیون معمولاً اتاق را به صورت ماهانه و ‏یا سالانه اجاره داده و مشتریان دیگری را از خارج هتل برای صرف غذا نمی پذیرد . بر همین اساس معمولاً سالن غذاخوری ‏پانسیون فقط به اندازه احتیاج اتاق ها در نظرگرفته می شود . درپانسیون ها مقرارت خاصی وجود دارد و مسافران می بایست در ‏ساعات معیّنی برای صرف صبحانه ، نهار و شام سرمیزحاضرشوند وتا ساعت مشخصی نیز درب ورودی پانسیون باز است.‏ ‏ ‏ ‏

هتل آپارتمان ‏Apartment Hotel‏:‏

هتل مکانى است براى اقامت تا در آن از مسافر پذیرایى شود. حال اگر امکان پذیرایى در هتل کاهش یابد ، هتل آپارتمان شکل می ‏گیرد . در هتل آپارتمان ها وسایل آشپزى وجود دارد و نیازى به رستوران احساس نمى شود . اقامت در هتل آپارتمان بسیار شبیه ‏به اجاره آپارتمان است با این تفاوت که قرارداد اجاره ای وجود ندارد و مسافر هر وقت بخواهد می تواند با هتل تسویه حساب ‏نموده و آنجا را ترک نماید . بر خلاف هتل ها که دارای شرایط سختی هستند هتل آپارتمانها دارای انعطاف پذیری بالائی بوده و ‏انواع بسیار متفاوتی دارند . معمولاً شبیه هتل ها ساخته می شوندو دارای تعداد زیادی آپارتمان می باشند . دوره اقامت در آنها ‏بسیار متفاوت بوده و از چند روز تا چند ماه متغیر است .معمولاً قیمت آنها از هتل های هم ردیف پایین تر است مسافرینی که در ‏آن اقامت می گزینند آنرا به مثابه خانه خود انگاشته که موقتاً از محل اصلی زندگی آنها به دور است . بنابراین هرآنچه که در ‏خانه فراهم است ممکن است در هتل آپارتمان نیز فراهم باشد ‏ ‏ ‏

‏ریزورت هتل ‏Resort Hotel‏:‏

ریزورت هتل ها یا هتل های مخصوص استراحت ، دارای امکاناتی لوکس هستند که معمولا در کنار ساحل ، چشمه های آبگرم یا ‏جاذبه هایی نظیر پیست اسکی و طبیعت بکر واقع شده اند. تفاوت ریزورت ها و هتل ها در موقعیت آنها ، امکانات ، تفریحات و ‏خدماتیست که ارائه می شود. ریزورت ها معمولا فضای بزرگتری نسبت به هتل ها دارند و تفریحات متنوع تری را در اختیار ‏میهمانانشان قرار می دهند از جمله پارک آبی یا استخر های بزرگ روباز.‏ ‏ ‏‏‏ ‏

انواع هتلها بر حسب ستاره

هتل ها بر اساس کیفیتی که دارند درجه بندی می شوند. این کیفیت بر اساس مشخصه هایی نظیر خدمات رستوران هتل ، تفریحات ‏، چشم انداز اتاق ها ، امکانات و سایز اتاق ها ، داشتن اسپا و خدمات ورزشی ، موقعیت و موارد اینچنینی ارزیابی می شود. مثلا ‏هتل یک ستاره ای که آسانسور ندارد شاید همین کمبود باعث شود هیچوقت به درجه بالاتری نرسد. برای رسیدن به درجه بالاتر ‏همیشه مواردی بعنوان موارد اولیه باید وجود داشته باشد. برای اینکه بدانید تفاوت بین ستاره های هتل ها در چیست به برخی ‏امکانات اولیه مورد نیاز برای هر تعداد ستاره اشاره می کنیم:‏

هتل های ۲ ستاره :‏ 

هتل های دو ستاره معمولا مخصوص افرادی طراحی می شوند که نگران هزینه های اقامتشان هستند ، به همین دلیل برخی از ‏امکانات اولیه در این هتل ها محدود می شود تا بتوانند قیمت ها را کاهش دهند اما این خدمات و امکانات با هزینه جداگانه و به ‏درخواست میهمان این هتل ها ارائه می گردد.‏

هتل های دو ستاره معمولا ۲ الی چهار طبقه هستند ، در نزدیکی جاذبه های ارزان قیمت قرار می گیرند و امکانات داخل اتاق ها ‏باید تمیز باشد اما لوکس و گرانقیمت نیستند و اولیه ترین امکانات در آنها در نظر گرفته می شود. بیشتر هتل های دو ستاره ‏رستوران ندارند اما معمولا در جایی قرار می گیرند که اطراف آن رستوران هایی با قیمت مناسب پیدا می شود.‏ ‏ ‏ ‏

هتل های ۳ ستاره :‏ ‏‏ ‏ ‏‏ ‏

این هتل ها معمولا فضای بزرگتر و لابی شیک تر و مجهزتری نسبت به هتل های دو ستاره دارند. در هتل های سه ستاره معمولا ‏شخصی برای حمل کردن چمدان های مسافران وجود ندارد. این هتل ها معمولا فاصله زیادی تا مراکز خرید منطقه یا جاذبه های ‏گردشگری گرانقیمت ندارند. رستوران هتل های سه ستاره سطح متوسط است و خیلی بزرگ نیست. در این هتل ها صبحانه به ‏صورت بوفه سرو می گردد و در برخی از هتل های سه ستاره ناهار و شام نیز در هتل سرو می گردد که باید با پرداخت هزینه ‏جداگانه از این امکانات استفاده کرد.خدماتی که در اتاق ها ارائه می گردد متفاوت است ، در برخی هتل های سه ستاره شاید تا ‏زمانیکه نوشته “لطفا اتاق را تمیز کنید” روی در قرار داده نشود کسی برای تمیز کردن اتاقها نیاید. باشگاه ورزشی و استخر از ‏امکاناتیست که برخی از هتل های سه ستاره دارند اما هیچ بایدی در وجود داشتن این امکانات در هتل های سه ستاره وجود ندارد.‏ ‏ ‏ ‏

هتل های ۴ ستاره :‏ 

هتل های چهارستاره معمولا فضای بزرگ و رسمی دارند. کارکنان این هتل ها آموزش های بیشتر و سخت تری نسبت به هتل ‏های درجه پایین تر می بینند و تامین راحتی و آسودگی میهمانان هدف اصلی کارکنان آنها می باشد. در این هتل ها فردی برای ‏حمل کردن چمدان های مسافران مشخص شده است و آنها را تا اتاقهایشان همراهی می کند.امکانات اتاق ها از نور اتاق گرفته تا ‏فضا و مبلمان باید از درجه متوسط بالاتر باشند. رستوران هتل ها معمولا خدمات بیشتر و منوهای متنوع تری ارائه می ‏کنند.خدمات تمیز کردن اتاق ها در هر ساعت از روز که مسافر بخواهد صورت می گیرد.پارکینگ نیز معمولا در این هتل ها ‏وجود دارد. اغلب هتل های چهار ستاره دارای امکانات ورزشی و یک استخر هستند. لابی هتل های چهار ستاره فضای بزرگتر و ‏مبلمان بیشتری برای نشستن دارد. ‏‏‏ ‏ ‏‏ ‏ ‏‏‏ ‏ ‏ ‏ ‏

هتل های ۵ ستاره : ‏ 

این نوع هتل ها در ردیف اول قرار دارند . قوانین واستاندارد مربوط به هتل پنج ستاره و کیفیت آن همواره باید ثابت نگه داشته ‏بشود . هتل های پنج ستاره باید بهترین خدمات و امکانات را داشته باشند. این هتل ها فضای بزرگی دارند ، اتاق های متنوع با ‏امکانات متفاوتی نیز در آنها موجود می باشد.لابی هتل های پنج ستاره بسیار بزرگ و لوکس طراحی می شود ، موقعیت آنها نیز ‏متغیر است اما هتل های پنج ستاره نامدار معمولا در مرکز شهر قرار دارند تا دسترسی به بسیاری از اماکن دیدنی شهر راحت تر ‏امکان پذیر باشد. اتاق ها دارای باکیفیت ترین مبلمان و تختخواب هستند حتی ملحفه های موجود در اتاق ها نیز در امتیاز ستاره ‏هتل نقش دارند.این هتل ها باید نهایت امکانات را داشته باشند که اغلب شامل وجود ‏VCR‏ ، لوازم بهداشتی با کیفیت ، دستگاه ‏پخش کننده ‏CD‏ و ‏DVD‏ ، مینی بار و سایر امکانات اولیه اتاق ها نظیر حمام مجهز به سشوار ، حوله ، دمپایی ، خط تلفن ، ‏تلویزیون و … می باشند.خدمات تمیز کردن اتاق ها به صورت ۲۴ ساعته ارائه می شود. هتل های پنج ستاره معمولا باید امکانات ‏ورزشی ، پارکینگ ، خدمات نگهبانی ، استخر داشته باشند. اغلب هتل های پنج ستاره دارای سه رستوران مجزا با غذاهای متنوع ‏می باشند. تعداد اتاق های این هتل ها باید بالای ۱۰۰ عدد باشد. ‏

کارکنان در هتل ۵ ستاره : بسیار مرتب و یونیفرم پوشیده با لباسهای شیک ، مؤدب وآگاه و کارآمد و روابط عمومی خوب ، نسبت ‏به رفع نیازهای مهمانان متعهد هستند و بسیارعالی سرویس می دهند . دارای مدیر حرفه ای و متخصص ، سازگاری و هماهنگی ‏سرویس ها ، تداوم نگهدارى وخانه داری بی عیب و نقص اجزاء اصلی و اساسی برای حفظ درجه ۵ ستاره می باشند .‏ ‏‏‏‏ ‏ ‏ ‏

نکته مهم : نکته مهم درباره ستاره هتل ها و هتل آپارتمان ها اینست که « هتل ها را از یک تا ۵ ستاره طبقه بندی می نمایند در ‏حالی که مهمانپذیر ها، مهمانسراها و هتل آپارتمان ها را از یک تا ۳ ستاره طبقه بندی می نمایند . به تعبیرى دیگر هتل آپارتمان ۳ ‏ستاره با هتل ۵ ستاره برابرى مى کند و این دو نوع از مراکز اقامتى از نظر کیفیت و خدمات دهى در گروه خودشان بهترین ‏هستند.»

انواع هتل:‏ 

هتل تجارتى‎ Commercial Hotel

هتل حومه شهر‎ Sub-urban Hotel

هتل شهرى‎ Urban Hotel

هتل با فضاى بازمیانى‎ Atrium Hotel

هتل بزرگ‎ Meca Hotel ‏‏

هتل گرد همایى‎ Convention Hotel

هتل فرودگاه‎ Air port Hotel

هتل مسکونى براى مهمانانى که اقامت طولانى دارند‎ Lodging Type Hotel

هتل بازیهاى شبانه‎ Night Clup Hotel

هتل سوپر لوکس‎ Super Lux Hotel

هتل تمام سوئیت‎ Suite Hotel

هتل باسوئیت هاى یک طبقه هاى پراکنده‎ BungalowSuite Hotel

متل بین راهى‎ Motel

متل متوسط میان راه‎ Motor inn

هتل ارزان قیمت‎ Budget inn

هتل تفریحى‎ Resort Hotel

هتل آپارتمان‎ Apartment Hotel

هتل مالکیت زمانى مشترک‎ Time Sharing Hotel

هتل مالکیت مشترک‎ Condominium Hotel

پانسیون‎ Boarding House

مهمانسرا‎ Guest House

مسافر خانه، استراحتگاه‎ Hostel

خوابگاه‎ Dormitory

هتل کازینو ‏Hotel Cazino

انواع اتاق های موجود در هتلها 

سوئیت اداری ‏Office Suite

سوئیت کنفرانس ‏Conference Suite

سوئیت کوچک ‏Mini Suite

سوئیت معمولی ‏Junior Suite

سوئیت دو لوکس ‏Deluxe Suite

سوئیت دوبلکس ‏Doublex Suite

سوئیت مسافرین مهم ‏Vip Suite

سوئت مجلل ‏Imperial Suite

سوئت محصور ‏Pent house Suite

سوئت ماه عسل ‏Fiesta Suite

سوئیت ماه عسل (برای اقامت ) ‏Dolcevita Suite

سوئیت یک نفره ‏Single Suite

کابانا ‏Cabana

استودیو ‏Studio

آپارتمان ‏Apartement

بنگلو ‏Bungalow

اتاق های دور ‏Remote Function

اتاق های تو در تو ‏Connected Room

اتاق با بالکن ‏Balcony Room

اتاق با استخر خصوصی ‏Room With Private Pool

اتاق ضیافت ‏Banquet Room

اتاق خانواده ‏Family Room

واحد های فامیلی ‏Family Units

اتاق معمولی با حمام ‏Room With Bath

اتاق با چشم انداز جنگل ‏Woods View Room

اتاق معمولی بدون حمام ‏Room Without Bath

اتاق نشیمن یا سالن پذیرایی ‏Parlor

‏انواع اتاق‏

اتاق یک نفره : اتاق یک نفره که سینگل نامیده می شود . دارای یک تخت می باشد و اختصاراً با علامت ‏SGL‏ نشان داده می شود ‏‏.‏

تاق دو نفره : اتاق دو نفره که دبل یا توئین نامیده می شود . دبل یعنی اتاقی که یک تخت دو نفره به هم چسبیده دارد و توئین اتاقی ‏است که دو تخت مجزا دارد و اختصاراً با علامت ‏DBL‏ نشان داده می شود .‏ ‏

اتاق سه نفره :اتاق سه نفره که تریپل نامیده می شود . دارای ۳ تخت تک نفره و یا یک تخت تک نفره و یک تخت دونفره به هم ‏چسبیده می باشد و اختصاراً با علامت ‏TPL‏ نشان داده می شود .‏

سوئیت ‏Suite‏: به اتاقی گفته می شود که قسمت جلوی آن مختص پذیرایی و پشت آن اتاق خواب قرار گرفته است ، در بعضی از ‏هتل ها قسمت پذیرایی در پایین و چند پله بالاتر اتاق خواب و حمام قرار دارد ( دوبلکس ) البته می توان در سوئیت یک آشپزخانه ‏کوچک نیز دایر نمود .‏

آپارتمان ‏Apartment‏ :عبارت است ازیک هال و پذیرایی با یک ، دو و یا سه اتاق خواب که هر کدام دارای دو تخت است . در ‏صورتی که دواتاقه باشد، معمولاً یک اتاق ( دبل ) یک تخت دو نفره و اتاق دیگر توئین، دو تخت یک نفره خواهد داشت .هر ‏آپارتمان یک حمام مشترک دارد و یک آشپزخانه کوچک.معمولاً در قسمت پذیرایی به تعدادکافی صندلی یا مبل راحتی وجود دارد.‏

کانکتد روم ‏Connected Room‏ : دو اتاق تودرتو را می گویند، هر دو اتاق به راهرو اصلی هتل راه دارد و هر کدام به تنهایی ‏یک اتاق کامل است و حمام جداگانه ای هم دارد، این دو اتاق به وسیله یک در از وسط به هم متصل است. چنانچه یک خانواده ‏چهار نفره ، چنین اتاقی را درخواست نماید ، بچه ها در یک اتاق و پدر و مادر در اتاق دیگر اقامت خواهند نمود ، بدون این که ‏درب راهرو اصلی را باز کنند، دو اتاق از درب وسط می توانند با هم در ارتباط باشند.‏‏

کابانا ‏Cabana‏ :اتاقی است هم کف، که پنجره آن به محوطه ای باز می شود که متصل به استخر شناست. ساکن چنین اتاقی می ‏تواند برای تعویض لباس از اتاق مخصوص خود استفاده نماید .‏

فیستا سوئیت‎ Fiesta Suite : ‎این نوع سوئیت ها معمولاً در هتل هائی قرار دارند که دارای سالن عروسی است و پس از پایان ‏مجلس عروسی ، برای استراحت و خواب در اختیار عروس و داماد قرار می گیرد . معمولاً مخارج این سوئیت قبلاً جزو هزینه ‏های مجلس عروسی منظور گردیده و حساب جداگانه ای ندارد‎ .‎

اتاقهای دیگری هم در هتلها و متلها وجود دارند که بنا به علاقه وتمایل مسافران دراختیار آنان گذاشته می شود که عناوین آنها در ‏جدول “انواع اتاق ” آورده شده است .‏ ‏‏

‏انواع تخت در هتل

تخت سالن پذیرایى- کاناپه قابل تبدیل به تخت‎ Bed- parlor

کاناپه تبدیل به تخت‎ Bed-Studio=Convertible Sofa

کاناپه تبدیل به تختخواب‎ Convertible Couch

مبل تختخوابشو‎ Sleeping Couch

تخت دیوارى‎ Folding-up bed

تخت تاشو‎ Roll-A-Way-Bed

یک تخت یکنفره‎ Single

دو تخت جداى تکنفره‎ Twin

یک تخت دونفره‎ Double

یک تخت دونفره و دو تخت تکنفره‎ Twin Double

تخت دونفره بزرگ‎ Queen Size

تخت بزرگ‎ King Size

تخت دوبل دوبله‎ Double- Double Bed

تخت با تشک آبى‎ Water Bed

تخت دو طبقه ‏Bunk Beds

انواع تخت های موجود در اتاق های هتل در جدول “انواع تخت ” آورده شده است لیکن در اینجا لازم است مسافرین با تخت ‏اضافه و تخت بچه بیشتر آشنا گردند .‏

اکسترا بد‎ Extra Bed ‎ـ تختخواب تاشو 

چون تعداد افراد بعضى از خانواده ها زیاد و بیش از تعداد تختخوابهاى اتاق است، ناچار استفاده از تخت اضافى ناگزیر خواهد بود ‏‏. تختخوابهاى اضافى را اکسترابد مى نامند. این تختها در طبقات هتل وجود دارد و براساس فرمى که رسپشن به خانه دارى مى ‏دهد، در اختیار اتاقها گذاشته مى شود. این تختها از نوع تاشو مى باشند و علت این که بایستى طى صدور فرمى تحویل شود این ‏است که بابت تخت اضافى، وجه اضافى از مسافر دریافت مى شود که به حساب اتاق منظور مى گردد. از این فرم نسخه اى نیز ‏به کشیر (صندوق ) مى رود تا وجه تخت اضافى به حساب اتاق نوشته شود‎ . ‎

تختخواب بچه 

مسافرینى که بچه همراه مى آورند، معمولاً نیاز به تختخواب بچه دارند، زیرا تختخوابهاى مسافرین براى بچه مناسب نیست و ‏احتمال دارد بچه از روى تختهاى معمولى و مخصوص بزرگسالان به زمین بیافتد . این نوع تختها هم طى فرمى که قبلاً اشاره شد ‏به اتاق ، اضافه مى شود و وجه اضافى نیز به حساب منظور مى گردد. تختخواب بچه ،رو تشکى مشمع نیز دارد که مانع از ‏رسیدن رطوبت از بچه به تشک مى شود.‏

انواع سرویس در هتل ها

O.R- Only Room ‎‏ : یعنی اتاق جهت اقامت بدون هیچگونه وعده غذائی‎. ‎

‎ : B.B- Bed & Breakfast ‎یعنی اتاق جهت اقامت همراه با یک وعده صبحانه در روز‎. ‎

‎ : H.B- Half Board ‎یعنی اتاق جهت اقامت همراه با یک وعده صبحانه و یک وعده نهار یا شام. مثلاً سرویس‎ H.Bدر دبی ‏معمولاً به یک وعده صبحانه و یک وعده نهار اطلاق گردیده در حالی که همان سرویس در ترکیه (منطقه آنتالیا و منطقه دریای ‏اژه) به یک وعده صبحانه و یک وعده شام اطلاق می گردد‎.

‎ F.B- Full Board ‎‏ : یعنی اتاق جهت اقامت همراه با یک وعده صبحانه ، یک وعده ناهار و یک وعده شام. در بعضی از هتل ها ‏این سرویس بصورت سرویس‎ Full board plus ‎یعنی اتاق جهت اقامت همراه با یک وعده صبحانه ، یک وعده ناهار ، یک ‏وعده شام هنگام صرف ناهار و شام ارائه می گردد‎ . ‎

ALL ‎‏-‏All Inclusive‏ : یعنی اتاق جهت اقامت همراه با تمام وعده های غذائی شامل صبحانه ، ناهار ، عصرانه و شام و . این ‏سرویس معمولاً در هتل های واقع شده در شهرهای ساحلی نظیر کوش آداسی ، بودروم ، مارماریس ، آنتالیا و . . . ارائه می گردد ‏و بسته به نوع ارائه شده مثلاً تولید داخل یا خارج کشور و اینکه در چه ساعاتی از شبانه روز ارائه می گردد دارای واژه های ‏متفاوتی است نظیر‎ Ultra All Inclusive ‎و‎ Maximum All Inclusive. ‎در بعضی از هتل هائی که چنین سرویسی ارائه می ‏گردد استفاده رایگان از ورزشهای آبی از قبیل جت اسکی ، اسکی روی آب ، غواصی ، ماساژ و . . . برای یکبار در طول اقامت ‏جزئی از سرویس می باشد‎ .‎

اصطلاحات مربوط به سن مسافر‎ ‎

بزرگسال‎ Adult : ‎به افراد بیش از ۱۲ سال اطلاق می گردد و با علامت اختصاری‎ ADL ‎نشان داده می شود‎ .‎

اطفال ۲-۶ سال‎ Child: ‎کودکانی هستند که معمولاً در هتل ها به آنها تخت اختصاص نمی یابد و با علامت اختصاری‎ CHD2-6 ‎نشان داده می شود‎ .‎

اطفال ۶-۱۲ سال‎ Child: ‎کودکانی هستند که معمولاً در هتل ها به آنها تخت از نوع سفری اختصاص می یابد و با علامت ‏اختصاری‎ CHD6-12 ‎نشان داده می شود‎ .‎

نوزاد ‏Infant‏: به کودکان زیر دوسال اطلاق می گردد که معمولاً در هتل ها به آنها تخت اختصاص نمی یابد و با علامت ‏اختصاری ‏INF‏ نشان داده می شود .

ترفند های سری سفر با هواپیما

 

دو دهه است که من هر هفته ۲ تا ۴ پرواز برای تدریس زبان بدن و مذاکره به اقصی نقاط کشور دارم  و  مواردی در رابطه با سفر کردن با هواپیما و داخل هواپیما وجود دارد که فکر میک نم نمی دانید و یا کمتر به ان فکر کرده اید در این مقاله ما شما را به ترفندهای حرفه ای سفر با هواپیماها خواهیم برد.

خوشبختانه و در سایه تکنولوزی امروزه هواپیما ها و سفر با هواپیما یکی از بهترین، امن ترین، سریع ترین و پر استفاده ترین راه های مسافرت به کشور ها و شهر های دیگر است. روز به روز بر تعداد کسانی که از این نوع سفر استقبال می کنند افزوده می شود و فراگیر تر می شود و این موارد هم فکر کنم به شما کمک شایان توجهی می کند.

اول خرید بلیط

در موقع خرید و سوار شدن پشت سر خانمهای باردار و یا پشت سر افراد مسن و یا خانواده های شلوغ در کانتر در صف قرار نگیرید و صف دیگری انتخاب کنید تجربه به من ثابت کرده صفی که چنین افرادی را در خود جای داده بسیار دیر پیش می رود و شما را حتما باکندی و… عصبی می کنند

دوم کدام صندلی

به مسئول کانتر فروش بگوئید صندلی کناره پنجره برای دیدن مناظر بشما بدهد . اما یادتان باشد که خارج از هواپیما و در شرایط آب و هوایی سرد، دما تا مرز منفی ۶۰ الی ۷۰درجه سرد می شود و این دمای بسیار سرد مطمئنا حتی با وجود پنجره های عایق بر روی دمای اطراف این پنجره ها تاثیر گذار خواهد بود. برعکس چیزی که فکر می کنید این مورد در تابستان ها و فصول گرم بیشتر احساس می شود و درد سر می آفریند چرا که مسافران معمولا البسه کمتری بر تن دارند. پس بنابراین دفعات بعد برای سفر های هوایی در انتخاب صندلی دقت کنید و اگر به نمای جذاب پنجره علاقه دارید سعی کنید لباس گرم همراه خود داشته باشید.

سوم در هواپیما چای و قهوه ممنوع

بر اساس تحقیقات و آژمایش هایی که در بسیاری از هواپیما ها انجام شده است، بسیاری از آب هایی که برای نوشیدنی های گرم استفاده می شود به دلیل شرایط موجود در هواپیما حاوی باکتری هایی از جمله E. coli و Staphylococcus هستند که معمولا باعث ایجاد مشکلات معده و روده و مسموم شدن می شوند. بهتر است در این شرایط تنها از بطری های آب بسته بندی شده در داخل هواپیما استفاده کنید.

 

چهارم میز و صندلی هواپیما بسیار کثیف است 

بسیاری از زباله ها و کثیفی ها براثر گذر زمان در کیسه های صندلی که روبه روی شما هستند جمع شده و به دلیل سختی در تمیز کردن و در معرض دید نبودن، به آن صورت که انتظار می رود به خوبی تمیز نمی شوند. پس بهتر ایت از این کیسه ها و جیب ها برای قرار دادن وسایل خود کمتر کمک بگیرید. اما مشکل زمانی جدی تر می شود که شما بدانید میز تاشویی که در جلوی شما برای سرو غذا استفاده می شود استفاده های غیر معمول دیگری همچون قرار دادن کف کفش ها و یا حتی مکانی برای تعویض پوشک کودکان مورد استفاده قرار می گیرد. در سفر بعدی خود از قرار دادن مستقیم غذا بر روی این میز های تاشو جدا خودداری کنید.

پنجم  زمان مناسب برای سفر هوایی کدام است

سالها پرواز در اسمانها به من یک نکته را یاد داده است پرواز همیشه برایم هر لحظه جذابترین کار جهان است حتی اگر خلبان نباشم اما اگر که دست شما برای انتخاب تایم و زمان پرواز باز است به شما پیشنهاد می شود از تایم صبح برای پرواز استفاده کنید. مهم ترین موضوع در تایم های صبح اینجاست که بدون شک تاخیر های در پرواز های صبح به مراتب کمتر از پرواز های سایر زمان هاست و از سوی دیگر اگر ترس از پرواز دارید جالب است بدانید سوانح و اشتباهات مرگبار هوایی اتفاق افتاده در صبح به مراتب کمتر از سایر زمان ها است. توده های ابر و ترمال ها و داسته ویلهای کمتری با هواپیما برخورد می کند و مخصوصا یک نکته جالبت تر اگر از تکانهای هواپیما بدتان می اید این زمان بهترین زمان پرواز است که تکان کمتری را تجربه خواهید نمود.

 

ششم پذیرایی بهتر

اگر شما صندلی های ردیف جلویی را انتخاب کنید مطمئنا جزو اولین افرادی هستید که هواپیما را ترک می کنید ولی از سوی دیگر اگر صندلی های انتهای کابین را برای نشستن انتخاب کنید شما شانس بیشتری برای بهتر پذیرایی شدن و به دست آوردن غذای بیشتر دارید. این مورد بار ها توسط مهاماندار ها تایید شده است که آن ها در صندلی های عقب دست و دلباز تر از صندلی های ردیف جلویی پذیرایی می کنند.

 

هفتم بالشهای بادی

اگر از بالش های بادی که به دست خودتان باد می شود تا در زیر گردن قرار بگیرد استفاده می کنید (و یا هر وسیله ی بادی) حواستان باشد که آن ها را مملو از هوا نکنید چرا که با تغییرات فشار هوا در هواپیما بار ها ترکیده شده اند و آسیب هایی برای مسافران به وجود آورده است.

 

هشتم برترین جا برای نشستن در هواپیما

چنانچه در هواپیما با سانحه ای مواجه شوید دیگر خیلی نمی توان روی موارد شانس برای سالم ماندن مانور داد هرچند که این مورد کاملا بستگی به نوع سقوط و سانحه و یا مکان سقوط دارد. ولی شما کاربران اگر قرار باشد تنها بر روی اعداد و قوانین تمرکز کنید به صورت تئوی فردی که در انتها و دم هواپیما می نشینید شانس بیشتری برای جان به در بردن دارد چرا که معمولا هواپیما از نوک و کابین خلبان به سمت پایین سقوط می کند و آسیب در این نقطه  انتهایی کمتر است. (اگر تمامی هواپیما متلاشی و پودر نشود)

 

دهم چه چیزهایی با خود به هواپیما ببریم

شاید برای شما هم جالب باشد که چه مواردی را می توانید با خود حمل کنید و چه مواردی را نمیتوانید با خود به داخل هواپیما ببرید. لیست مواردی که می توانید به داخل هواپیما ببرید شامل صندلی بیمار، گهواره دستی و غذای کودک، دوربین شکاری و دوربین عکاسی، مجله و یا کتاب،  کیف دستی زنانه،  چتر و یا عصا، یک پالتو، شال و یا پتو است که البته تعداد هر یک یک عدد و یا مقداری معقول است.سایتهای هواپیمایی اطلاعات پرواز و یا امنیت پرواز سپاه موارد را به دقت برای شما در سایتهایشان منعکس نموده اند.

چک لیست سفر 

سفر خوب و خوشی را برایتان آرزومندیم
چک لیست مسافرت
یک مثل قدیمی میگه نصف لباس و دو برابر پولی که فکر میکنی نیازه بردار
این چک لیست حاصل تجربه سفرهای مسافران ایرانی است و انتشار آن به هر صورت مجاز می باشد، امیدوارم سهمی کوچک در خوشی و لذت شما داشته
باشیم.
دوستان گرامی یادآوری میشود که بسیاری از این وسایل و تجهیزات به مدت زمان، محل، فصل، امکانات و تجهیزات مقصد، چگونگی سفر و عوامل دیگری
بستگی دارد و لزومی نیست همه آن ها همراه شما باشند، بلکه بنا به شرایط و سفر خود انتخاب و همراه خود ببرید.
چند روز پیش از سفر :
□ جستجوی کامل در اینترنت در مورد مناطق دیدنی و تجربههای سفر کردههای قبلی و مطالعه سفرنامه های مربوطه و نت برداری نکات کلیدی و
مهم )به ویژه برای سفرهای ماجراجویانه به مناطق کم مسافر(
□ مشاوره با پزشک خود در مورد شرایط سفر و توصیههای پزشکی.
□ تهیه یک کپی از برخی از مدارک خود مانند گواهینامه، کارت شناسایی، دفترچه بیمه و … و نگهداری جداگانه از مدارک اصلی )در صورت گم
کردن مدارک، داشتن آن ها الزم می شود(. مطمئن شوید که مدارک دارای اعتبار میباشند. راه دیگر این است که در تلفن همراه خود عکس
تمامی مدارک، گذرنامه ها، بلیط، واچر هتل و . . . را به همراه داشته باشید.
□ برنامه سفر و مسافرت خود را با یکی از آشنایان یا دوستان خود در میان بگذارید و بگویید که به کجا و برای چه مدت می روید، کلیدی از خانه در
اختیار او قرار دهید.
□ تهیه بیمه مسافرتی انفرادی جهت اطمینان بیشتر. الزم به ذکر است اکثر تورهای گروهی بیمه گروهی به همراه دادند اما بهتر است با آن بسنده
نکنید و بیمه انفرادی برای خود و تمامی همراهان خود تهیه کنید.
□ پرداخت صورت حساب و قبضهایی که مهلت پرداخت آنها پیش از برگشت شماست.
□ چک کردن خودرو شامل: – باد الستیک – چراغ ها به ویژه چراغ ترمز – فیلتر هوا – فیلتر روفن
– آب شیشه شو – آب رادیاتور – باد الستیک زاپاس – قراردادن جک و آچار در خودرو
پبش از ترک خانه برای سفر :
□ قطع برق تلویزیون، کامپیوتر، وسایل صوتی و …
□ قطع شیر اصلی گاز
□ قطع شیر اصلی آب
□ بستن درها و پنجرهها
□ خاموش کردن چراغها
□ سم پاشی و زدن حشره کش داخل حمام، دستشویی و آشپزخانه
□ آب و غذا برای حیوانات خانگی / گیاهان، گلدانها و باغچه خانه )سپردن آنها به فرد دیگر برای نگهداری(
□ تمیز کردن یخچال و بیرون گذاشتن غذاهای فاسد شدنی
□ بیرون گذاشتن زبالهها
□ وسایل با ارزش داخل حیاط را بردارید
□ قفل کردن ساک و کیفهایی که در فرودگاه یا پایانه بازرسی نمیشوند
□ خانه به گونهای ترک شود که گویی در آن حضور دارید )روشن گذاشتن یک المپ، رادیو و …(
□ فعال کردن دزدگیر / سیستم امنیتی خانه )یک ریموت از دزدگیر را نزد آشنایان یا نزدیکان مورد اعتماد قرار دهید(
وسایل مورد نیاز
مدارک و پول
□ بلیت
□ کارت شناسایی
□ شناسنامه
□ پاسپورت
□ دفترچه بیمه
□ کارت)های( اعتباری و بانکی
□ پول )کمی بیش از آنچه فکر میکنید الزم است(
□ دفترچه تلفن / دفتر یادداشت
□ خودکار
□ گواهینامه / مدارک ماشین )کارت ماشین، بیمه(
□ شماره تماس و آدرس هتل مقصد
□ کارت تلفن
□ گواهینامه بین المللی
لباس
□ لباس زیر
□ جوراب
□ شلوار / شلوارک / دامن
□ کاله / روسری
□ پیراهن )آستین بلند برای جلوگیری از آفتاب سوختگی دست(
□ لباس راحتی / زیر شلواری
□ لباس خواب
□ تی شرت / تاپ
□ پلیور / ژاکت
□ بارانی/ کاپشن گرم حتی االمکان تیره رنگ
□ دستکش
□ چکمه / پوتین
□ دمپایی / صندل
□ کفش اضافه / کفش ورزشی
□ بند کفش اضافه
□ مایو / حوله شنا
□ کمربند
□ گیره و آویز لباس
□ ساق دست
بهداشتی و آرایشی
□ مسواک و خمیر دندان
□ نخ دندان
□ مام / خوشبو کننده / اسپری ضد عرق
□ ادکلن / عطر
□ شانه / برس
□ سشوار
□ لیف
□ حوله دست و صورت / حوله حمام
□ صابون حمام / صابون مایع / جاصابونی
□ شامپوی سفری / نرم کننده
□ ژل / کرم مو
□ پودر لباس شویی
□ محلول / ژل ضدعفونی کننده
□ تصفیه کننده آب )قرص، …(
□ محلول / کرم دفع حشرات
□ دستمال کاغذی / دستمال توالت
□ ناخن گیر
□ گوش پاک کن
□ داروهای مورد نیاز / نسخههای پزشکی
□ قرص ضد تهوع، قرص مسکن غیر کدئین، قرص ضد بیرون
روی )اسهال(، قرص ضد یبوست، قرص ضد حساسیت، قرص
سرما خوردگی )با توجه به مقصد همراه داشتن برخی داروها
غیر مجاز است(
□ پماد سوختگی
□ بتادین / چسب زخم / بانداژ )جعبه کمک های اولیه(
□ ماشین ریش تراش
□ وسایل اصالح / ژل / افترشیو
□ یک آیینه کوچک حتی االمکان نشکن
□ کرم مرطوب کننده
□ کرم ضد آفتاب
□ نوار بهداشتی
□ کش مو / گیره مو / کلیپس
□ رژ و سایر لوازم مورد نظر خانمها
چک لیست سفر Ver05-Checklist Travel
سفر خوب و خوشی را برایتان آرزومندیم ۱ ir.LastSecond
لوازم کودک
□ شیشه شیر / شیشه شور
□ شیر خشک
□ دستمال مرطوب
□ پوشک
□ کیسه ویژه پوشک کثیف
□ آب جوشیده سرد شده و آب گرم
□ پماد سوختگی کودکان )کاالندوال(
□ قطرههای خوراکی یا داروهای کودک
□ پستانک
□ لباس
□ لباس گرم / پلیور و ژاکت
□ جوراب
□ لباس راحتی
□ کفش و دمپایی
□ زیر انداز / تشک
□ پتوی کودک
□ پشه بند / رو انداز تور برای خواب
□ وسایل گرمی کودکان )در خودرو و بیرون(
□ مداد رنگی و دفتر نقاشی
□ اسباب بازی / حیوانات / عروسک
□ لباس شنا / تیوپ شنای کودکان
□ وسایل شن بازی / سطل و بیلچه

خوراکی و نوشیدنی
□ جیره خشک برای چند وعده
□ تنقالت / خوراکی تو راهی )تنقالت سالم مثل ذرت بو داده،
میوه، میوه خشک(
□ قند / شکر / نبات
□ نمک / فلفل / ادویه جات
□ چای )خشک / کیسهای(
□ فالسک
□ کلمن آب / آب معدنی
□ یک ظرف آب برای شستشو
□ سفره یکبار مصرف
□ قاشق / چنگال / کارد / لیوان / بشقاب / کاسه )پیشنهاد
میشود یکبار مصرف گیاهی(
□ تعدادی لیوان یکبار مصرف
□ صندوق یخ / یخ ) از محل مطمئن تهیه شود(

لوازم کمکی / جانبی
□ موبایل
□ شارژ موبایل
□ دوربین عکاسی / فیلم برداری
□ سه پایه دوربین
□ باتری شارژی
□ شارژ باتری
□ سیم رابط دوربین
□ سه راهی کوچک برق و سیم رابط
□ شارژ و سیم رابط برای لپ تاپ
MP3 / MP4 Player □
□ رادیو کوچک
□ هدفون / هندزفری
CD □
Flash Memory □
□ دوربین چشمی
□ نقشه راههای ایران / کتاب اطلس راهها / نقشه محل سفر
GPS □
□ قطب نما / قبله نما / مهر نماز
□ کتاب / مجله
□ دیکشنری جیبی
□ ماشین حساب
□ کیسه فریزر / کیسه نایلونی تمیز )دسته دار، کیسه رنگی(
□ کیسه برای زباله
□ چند برگ روزنامه باطله
□ کیسه برای لباس کثیف / لباس خیس
□ دستکش یکبار مصرف
□ نخ – سوزن / سنجاق قفلی کوچک / مقداری نخ از رنگ
های مختلف
□ چتر
سفر خوب و خوشی را برایتان آرزومندیم ۱ ir.LastSecond

□ عینک / دستمال عینک
□ لنز چشم و محلول آن
□ عینک آفتابی / کاله آفتاب گیر / نقاب
□ کیف پاسپورت / کیف کمری
□ کوله پشتی
□ زیر انداز
□ بالشت و پتوی مسافرتی
□ پشه بند / ملحفه
□ اتو مسافرتی
□ ساعت زنگدار
□ چراغ شارژی / چراغ قوه
□ قیچی کوچک مسافرتی
□ قفل برای در کیف و ساک
□ توپ / راکت بدمینتون / وسایل بازی و سرگرمی
□ در بازکن بطری / کنسرو
□ حشره کش
□ بیلچه و کلنگ کوچک مسافرتی
□ چسب پهن / چسب قطره ای
□ انبر / منقل / بادبزن / زغال / آتش زنه
□ گاز پیک نیک / اجاق گاز مسافرتی
□ کبریت / فندک
□ سیخ و وسایل کباب
□ توری کباب ماهی
□ چاقو
□ رنده
□ سینی )بهتراست استیل باشد(
□ بالش / دور گردنی بادی
□ کیسه خواب
□ طناب نازک / طناب / سیم بکسل
□ چادر مسافرتی
□ چراغ چشمک زن / هشدار دهند
□ کلید یدکی خودرو در جیب یا جایی که در ماشین جا نماند
□ تسمه پروانه یدکی / تسمه تایم یدکی
□ المپ چراغ ترمز / خطر / راهنما
□ آب رادیاتور
□ روغن ترمز / روغن هیدرولیک
□ جعبه ابزار با آچارهای ضروری
□ صندلی تاشو
□ وسایل شکار / ماهیگیری
□ سوت ) برای صدا کردن یا جلب توجه هنگام حادثه(
□ سوغاتی دوستان

وسایل کوهنوردی
□ کارابین
□ پامچو
□ هد الیت
□ کیسه خواب
□ چادر کوهنوردی
□ کوله پشتی و کوله کوچک
□ طناب کوهنوردی / طناب انفرادی حداقل ۷ متر
□ جوراب ضخیم / مناسب
□ بادگیر / گورتکس
□ کاله بافتنی / هدبند
□ کرامپون
□ کرات بیمه ورزشی
□ گاز پیک نیک کوهنوردی
□ کلنگ کوهنوردی
□ دستکش گرتکس / دستکش سرما
□ عینک برف
□ باتوم
□ سرم کوهستان )یک بطری ۰۳۳ سی سی آب + سه عدد
لیمو ترش + ۰۳ حبه قند + نصف قاشق چای خوری نمک(
برای جلوگیری از افت فشار خون

موارد مهم و مورد نظر خودتان

چک لیست سفر Ver05-Checklist Travel
سفر خوب و خوشی را برایتان آرزومندیم ۵ ir.LastSecond
توصیه های سفر
□ میزانی از پول خود را در کیف گردنی قرار دهید یا در جوراب نازک قرار داده و با سنجاق به لباس زیر خود بچسبانید. تمامی دارایی خود را یکجا
قرار ندهید که در صورتیکه دچار دستبرد و دزدی قرار گرفتید و یا کیف یا پولهای نقد را گم کردید بتوانید گذران کنید باقیمانده سفر خودرا.
□ اطالع دهید روزنامههای که به در خانه میآید را در زمان مسافرت شما تحویل ندهند، چند روزنامه پشت یا الی در نشان میدهد که شما در خانه
حضور ندارید.
□ مدارک و پول خود را در کیفی که احتمال گم شدن دارد قرار ندهید.
□ برای تمام کیفها و ساکهای خود برچسبی بگذارید که نام و شماره شما در آن نوشته شده باشد.
□ به کیف و ساکهای خود یک نخ یا روبان رنگی یا نشانه دیگری بگذارید که به آسانی آنها را بشناسید، یا فرد دیگری آن ها را اشتباها با خود
نبرد.
□ اعتبار مدارک شناسایی و بیمهای خود را پیش از سفر بررسی و نسبت به تمدید آنها اقدام کنید.
□ لیستی از شماره تماسهای ضروری خود همراه داشته باشید تا در صورت نداشتن شارژ یا گم شدن تلفن همراه خود بتوانید تماس بگیرید.
□ از خرید یخ از جاهایی که احتمال آلودگی آب وجود دارد یا به سالمت آب شک دارید، خودداری کنید.
□ در مسافرت هایی که در کوهستان، دشت و یا جنگل اقامت می کنید، اسپری دفع حشرات را در کفش، جوراب، دم پاچه شلوار، و سر آستین خود
بزنید.
□ غذاهای محلی را فراموش نکنید، چرا که می تواند از خاطرات خوب سفرتان باشد.
□ خوردن پیاز و ماست و زیتون برای جلوگیری از مشکالت احتمالی هم توصیه می شود.
□ زباله ها را در طبیعت رها نکنید )در کیسه های همراه خود جمع آوری کنید(
□ در حفظ طبیعت و آثار تاریخی کوشا باشید.
□ هنگام اتراق و چادر زدن در طبیعت، از محل استراحت خود مطمئن باشید که النه حیوانات گزنده )مار، عقرب، …( نباشد.
□ از استراحت در محل های خطرناک مانند زیر صخره ها و … خودداری نمایید.
□ هنگام تماشا یا گرفتن عکس از لبههای پرتگاهی فاصله بگیرید.
□ یک شامپو کوچک برای از بین بردن اثر بجا مانده از حشرات روی شیشه ماشین همراه داشته باشید، کافی است چند قطره شامپو را روش شیشه
بریزید و برف پاک کن و آب پاش را روشن کنید.
□ هنگام رانندگی، خونسرد باشید و قوانین را رعایت کنید. از بد رانندگی کردن یا رعایت نکردن قوانین توسط دیگران عصبانی نشوید.
□ مهم ترین توصیه سفر: در طول سفر تالش کنید، که خونسرد باشید و بخاطر موضوعات کوچک آرامش خود و همسفرانتان را بر هم نزنید، زود
عصبانی نشوید، بدانید که لذت بردن از سفر حق شما و همسفرانتان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *