زبان بدن
نگاهی به زبان بدن مولوی
به زبان بی زبانی که در آن واژه ها و کلام رنگ میبازد و رتار و تن گفت و ژستها حالتها حرکتها و مدل قرار گرفتن بدن و عضلات و اندام را تفسیر و تبیین می کند زبان بدن و یا زبان رفتار و یا تن گفت گویند .
این مقاله نگاهی دارد به کتاب زبان بدن ایرانی نوشته مرد زبان بدن ایران، ادبیات به عنوان رسانه ای کلامی که دارای شخصیتهای انسانی است، سرشار از نشانه های غیر کلامی از جمله علایم زبان بدن است. کاربرد این زبان دلالی در غزلیات شمس قابل توجه است. مولوی در این اثر اغلب از باب حفظ حریم و قداست شخصیت به ویژه شمس تبریزی حرکات وی را در موقعیتهای مختلف با استفاده از این قابلیت به نحوی رمزگونه به تصویر کشیده که با تامل در آن می توان واکنش گوینده را به مخاطب دریافت.
در این میان با رویکردی گفتمانی جایگاه، موضع و احساس او را نسبت به وی تعیین کرد. بر این اساس در این تحقیق نشانه های غیرکلامی به اقسام دیداری، آوایی و علایم مربوط به فاصله بدنی تقسیم و طیف معنایی و بسامد تکرار هر یک، با در نظر داشتن بافت غزل مولوی مشخص شده است. برآیند تجزیه و تحلیل داده های پژوهش نشان می دهد که مولوی در غزل تنها شاعری درون گرا نیست و از مقولات بیرونی از جمله علایم این کار و گزارش آن ها در متن غزلیات شمس نیز غافل نمانده است؛ و شاید بتوان همین توجه مولوی را نیز معلول دل مشغولی و درون نگری وی یا ترجیح حکم باطن بر ظاهر دانست که همچنان میل و علاقه شدید به دیدار یار و توصیف این مساله از دغدغه های فکری مولوی چه در قلمرو امور باطنی و ایجاد ارتباط بین مسایل دیداری با امور انتزاعی و چه در علایم این زبان محسوب می شود. زبان بدن و مذاکرات مولوی و به نقل از مولوی بسیار خاص و تاثیرگذار است که در مقالات آتی به آن به شدت خواهیم پرداخت.
خلاصه کتاب مجمع الجزایر گولاگ نوشته الکساندر سولژنستین
سخن پایانی
این مبحث پیچیده و گسترده ایی است که در یک مقاله و صدها مقاله آن هم با رویکرد مولوی بزرگ غیر قابل بیان است اما…..