مدیریت پیشرفته ورزشی (قسمت دوم)

مدیریت پیشرفته ورزشی (قسمت دوم)

مدیریت پیشرفته ورزشی (قسمت دوم)

این مقاله در ادامه مطلب مدیریت پیشرفته ورزش (قسمت اول) می باشد:

مدیریت پیشرفته ورزشی

در ادامه مباحث مدیریت پیشرفته ورزشی و در قسمت دوم این مقاله قصد دارم سوالی که همیشه در میادین ورزشی برایم مطرح بود است را مطرح نمایم و آن این است که به راستی اندیشیدن به شیوه مدیران، با اندیشیدن یک فرد معمولی چه تفاوتهایی ممکن است داشته باشد و تا چه حد؟فکر می کنم نگاه صحیحی به این مقوله تاکنون نشده و باز هم تصور می نمایم ذهنیت سازی ورزشی پیش نیازی است برای ورود به این مبحث گاهی فکر می‌کنم مدیران در سال‌های اخیر آن قدر غرق در مفاهیم رهبری شده‌اند که اصولاً مدیریت را از یاد برده‌اند.

دیگر مدیر خوب بودن برایشان دغدغه خاطر ایجاد نمی‌کند، بلکه تمایل آنان بیشتر در رهبر خوب شدن است. در مرور بر مفاهیم مدیریت و رهبری همیشه شنیده و خوانده‌ایم که جدا کردن مدیریت از رهبری خطرناک است و مدیریت بدون رهبری، فضایی خشک و بدون روح بوجود می آورد و البته رهبری نیز بدون مدیریت به نابودی می‌انجامد.

اغلب اوقات دیده ام مدیران ورزشی کشور از توصیه‌های درهم و برهم مسئولان بسیار گله‌مندند. به آنان گفته های بزرگ جهان مواکدا تاکید می‌شود: جهانی باشیم و جهانی فکر کنیم، ولی محلی و منطقه‌ای عمل کنیم. همکاری کنیم در عین حال رقابت را فراموش نکنیم. نظم را مراعات کنید، لیکن پیوسته در حال تغییر باشید و بسیاری نکته ها و توصیه های دیگر….

اما ایا اساسا این گونه راهکارها بصورت عملیاتی و موازی ممکن و میسر است یا خیر؟

متاسفانه وقت طلائی مدیران ورزشی کشور عزیزمان غالباً برای پاسخگویی به این سؤالات و یا برای استقرار این موضوعات و جاری سازی این تئوریهای دنیای ورزشی حرفه ای  به صورت گسترده به اتلاف می رود. و این در حالی است که پس از صرف زمان و منابع مالی بصورت گسترده درنهایت هیچ خروجی دیده نمی شود . ما هم برای این که بر هدف‌ها، راهبردها و راهکارهای اجرایی دقیق و عمیق شویم و بتوانیم ذهنیت‌های مختلف را بصورت انفرادی و باشگاهی پرورش دهیم، باید جنبه‌های مختلف ذهنیت‌ها را مورد بررسی و واکاوی همه جانبه قرار دهیم . بصورت کلی شاخص های عمده در پرورش ذهنیت ورزشی عبارتند از

پنج شاخص عمده که در راه پرورش ذهنیت برای باشگاههای حرفه ای ورزشی وجود دارد که هر کدام در جایگاه خود از اهمیت خاصی برخوردار اند.

فردی: مدیر ورزشی یک مجموعه ورزشی ، تا خود را نشناسد، نمی‌تواند شناخت نسبی و یا کامل و همه جانبه ای نسبت به سایر ورزشکاران پیدا کند.

باشگاهی: یک مدیر ورزشی تا بخش‌های مختلف باشگاه ورزشی تحت پوشش خود را نشناسد، نمی‌تواند به تحلیل سیستماتیک فعالیت‌های آن مجموعه ورزشی  دست بزند.

محیط: محیط در واقع متنی است که باشگاه یا مجموعه ورزشی در آن قرار دارد.

روابط: روابط عبارت  است از شبکه  ارتباطاتی که مدیر با ورزشکاران و مربیان و یا با سایر بخش‌ها دارد. اعم از واقعی یا مجازی.

تغییر: تغییر نیز عبارت  است از ایجاد دگرگونی و تحول در مدیریت ، باشگاه، ویا مجموعه ورزشی وسطوح مختلف ارتباطی .

نکته مهم در این میان آن است که  بسیاری از مدیران ورزشی چه در سطح مدیران ارشد و یا مدیران میانی و یا حتی مربیان ورزشی اجرای کار و مراحل آن را می‌دانند، اما هرگز نمی توانند بصورت هوشمندانه و هدفمند قضایای مطروحه را از بیرون مجموعه بازنگری کنند این در حالی است که در هزاره سوم  موفقیت مربیان حرفه ای و طراز اول جهان به این نگاه بستگی تام و معنی داری دارد و همیشه این گونه مدیران و مربیان حرفه ای با بازتاب وضعیت برون باشگاهی تمام حالتهای ممکن  را در اندیشه خود به چالش  می کشند مخصوصا بصورت فرا زمانی (علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد). تعدادی از مدیران هم از آن طرف بام غش می‌کنند. یعنی آن چنان در به چالش کشیدن تفکرات گوناگون منفی یا مثبت غرق می‌شوند که کار از کار میگذرد و زمان مکان و منابع مالی خود را هدر می دهند.

برخی از مدیران ورزشی ما متاسفانه استاد مسلم  بوروکراسی، برنامه‌ریزی در کاغذ (غیر عملیاتی)، کاغذبازی و دیوان سالاری هستند و . اما در واکنش به ارباب رجوع، همکار، دوستان، همردیفان، همتایان، بالا دستان و… بسیار ناتوان هستند. تعداد زیادی از مدیران ورزشی هم هستند که با کوچکترین حرکت طرف مقابل شروع به جبهه گیری و واکنشهای تند و افراطی می کنند ، که تمام این افعال واضح است بدون هیچ برنامه ای صورت می گیرد در جریان این افعال نکته مهمتر این است که اکثر مدیران ورزشی کشور عزیزمان از طریق آزمون و خطا  عمل می‌کنند که البته روشی کاملا غلط و هزینه بر و بسیار زمان بر است… ادامه دارد

همچنین مقابله با مشکلات بدون توسل به سوء مصرف مواد آرام بخش یا عنواع دارو و جایگزین کردن رفتارهای روانشناسانه و دم نوش های گیاهی ماندن در شرایط فشار سخت و تنظیم وقت و تمرین کسب مهارتهای منحصر به فرد که به سرعت شما وشاگردانتان و یا دیگر ورزشکاران را ریکاوری و ارام سازید.

 

 مازیار میر مشاور و تحلیلگر

Mazyar Mir professional consultant and analyst

 

توصیه میشود مطالب زیر را مطالعه کنید:

مدیریت پیشرفته ورزشی

مدیریت پیشرفته ورزش (قسمت اول)

همایش مدیریت ورزشی

همایش بزرگ پیشرفته مدیریت ورزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *