کوچ 1391

کوچ 1391

کوچ 1391

#کوچ

#کوچینگ

کوچینگ روندی است که جهت بهبود عملکرد افراد در زندگی حرفه ای، اجتماعی و حتی عاطفی کار می‌کند، به این معنی که در بسیاری از زمینه‌های زندگی، برای پیشرفت و ارتقاء عملکرد می‌توان از کوچینگ کمک گرفت. تمرکز کوچینگ به جای گذشته بر حال و آینده (نزدیک) فرد است و به کنکاش و رفع مسائل و مشکلات گذشته نمی‌پردازند. باور کوچینگ بر این است که افراد بهترین مسیر را خودشان می‌توانند تشخیص دهند و غالبا پاسخ مشکلات افراد، نزد خود آنها است. از این رو در پروسه کوچینگ انتخاب‌کننده و پیش برنده جلسه خود مراجعه‌کننده است و کوچ او فقط نقش یک تسهیلگر را بازی می‌کند. در حقیقت به نوعی می‌توان گفت که اصطلاحا، کوچینگ به جای اینکه ماهی را در دهان افراد بگذارد، ماهیگیری را، به‌طور غیر مستقیم و به کمک خود مراجعه‌کننده، آموزش می‌دهد خود فرد با کمک کوچ به مناسب ترین و متناسب‌ترین راهکار برای خود می‌رسد. در کوچینگ، به افراد مستقیما آموزشی داده نمی‌شود، بلکه فرد طی پروسه جلسات کوچینگ، به کمک کوچ، خودش به آگاهی‌هایی درباره خود دست می‌یابد.

\"کوچ\"

کوچ چه کسی است؟

کوچ‌ها نه معلم هستند، نه روان شناس و نه مشاور

آری هیچکدام نیستند آنها در حقیقت تسهیل گرانی هستند که به شما کمک می‌کنند به آگاهی برسید و مسائلی را خودتان کشف کنید و یاد بگیرید. کوچ‌ها هرگز شما را نصیحت نمی‌کنند و به شما راهکار ارائه نمی‌دهند، بلکه آنها با استفاده از ابزارهایی کارآمد در حرفه خود (مانند گوش دادن فعال، پرسیدن سوالات موثر و قدرتمند و بازخورد)، به شما کمک می‌کنند تا نقشه راه را برای پیشبرد اهدافتان تعیین کنید یا پازل‌های درونی که موجب بروز مسائلی در زندگی شما شده‌اند را کنار هم ببینید و به نتیجه برسید.  کوچ‌ها در حقیقت به افراد کمک می‌کنند که خودشان با رسیدن به آگاهی و پاسخ‌ها، میان آن کسی که هستند و آن کسی که می‌خواهند باشند پلی ایجاد کنند. کوچ‌ها به افراد کمک می‌کنند تا افکار و پیچیدگی‌های ذهن خود را خودشان سر و سامان دهند، ساده کنند و به شفافیت برسند.

 

\"کوچ\"

آنها با گوش دادن فعال و عمیق به صحبت‌های مراجعه‌کننده، پرسیدن سوالات قدرتمند و موثر، ارائه بازخورد‌های موثر از آنچه که از صحبت‌های مراجعه‌کننده متوجه شده‌اند، ایجاد رابطه‌ای بی واسطه، عمیق و صمیمی با مراجعه‌کننده و پشتیبانی وی به او کمک می‌کنند تا مسیر صحیح و مناسبی را برای زندگی خود تعیین کند.  یکی از بارزترین ویژگی‌های جلسات کوچینگ این است که مراجعه‌کننده کاملا در آن آزاد و صاحب اختیار است. کوچ‌ها هرگز برای شما انتخاب نمی‌کنند و تصمیم نمی‌گیرند، بلکه این خود شما هستید که کل روند جلسه را تعیین می‌کنید و پیش می‌برید. در این حین کوچ برای شما نقش حامی جهت شفاف‌سازی ذهن و مسیر را بازی می‌کند تا شما به نقطه مورد نظر و مطلوب خود برسید.  بسیاری از افراد گرفتن راهکار از شخصی دیگر را ساده‌تر می‌دانند تا اینکه خودشان فکر کنند و به راه حل برسند اما این راه ساده ایرادات مخصوص به خود را نیز به همراه دارد:

۱- خیلی وقت‌ها بهترین پاسخ‌ها نزد خود شما است و نه یک مشاور. در این‌صورت بهترین راه این است که خود شما به کمک یک کوچ به آن پاسخ‌ها دست یابید زیرا اگر مشاور به شما پاسخ‌ها را بگوید، این کار بیشتر جنبه نصیحت پیدا کرده و چندان تاثیری بر شما نمی‌گذارد و به بیانی دیگر، برای شما ناملموس است. اما در پروسه کوچینگ شما تا جایی پیش می‌روید که خودتان به پاسخ می‌رسید و اگر درکی صورت نگیرد، حداقل، فهمی از آن را پیدا می‌کنید.

\"کوچ\"

۲- خیلی وقت‌ها لازم است که برای برخی از موضوعات خود، برنامه‌ای متناسب با شخصیت و روحیات خود طراحی کنید و نه اینکه شخصی دیگر برای شما برنامه‌ریزی کند و شما مجبور به عمل به آن باشید. یکی از ایرادات وارده بر برنامه‌ریزی‌هایی که توسط مشاورین انجام می‌شود این است که در بسیاری از مواقع آن برنامه متناسب با شخصیت و روحیات شما نیست، بنابراین، به آن عمل نمی‌کنید یا عمل به آن آسیب‌هایی به شما وارد می‌کند؛ اما در کوچینگ این خود شما هستید که با کمک و همراهی کوچ، بهترین برنامه را برای خود تنظیم می‌نمایید، برنامه‌ای متناسب با شخصیت و روحیات خودتان.

۳- خیلی وقت‌ها شما به راهکار تخصصی نیاز ندارید بلکه خودتان صرفا با کمک گرفتن از یک فرد حرفه‌ای جهت سامان دادن به افکار خود می‌توانید به بهترین راهکار‌ها برسید. خیلی وقت‌ها بهترین راهکار‌ها نزد خود شما است و نه هیچ فرد دیگری.

۴- خیلی وقت‌ها شما پاسخ‌ها و برنامه‌ها را می‌دانید اما نیاز به پشتیبانی و حمایت فردی دارید که با پیگیری، به شما کمک کند تا کار‌ها را انجام دهید. این فرد می‌تواند یک کوچ باشد که شما را آزاد می‌گذارد و تنها با پیگیری برنامه خود شما، محرکی جهت انجام کار‌ها است.

۵- خیلی وقت‌ها نیاز شما این است که افکار آشفته خود را نظم دهید تا بتوانید با شفافیت بیشتری فکر کنید، در این صورت یک کوچ مناسب ترین شخصی است که می‌تواند به شما کمک موثری را ارائه دهد.

سرفصل دوره های کوچینگ

درک مربیگری

مربیگری چیست؟

چگونه با سایر زمینه ها یا حرفه ها مقایسه می شود؟
چارچوب کلی یک برنامه مربیگری
مکالمات مربیگری و مربیگری حرفه ای
— مکالمات مربیگری

مزایای مربیگری
— لیست مزایا
— مربیگری فرهنگ
استخدام یک مربی و دریافت مربیگری
— آیا از مربی به نفع شما هستی؟ چی؟
— آیا شما برای مربیگری آماده هستید؟
— چه هزینه مربیگری؟ چقدر مربیگری طول می کشد؟

زمینه مربیگری شخصی و حرفه ای

دو دسته گسترده از مربیگری
— مربیگری عملکرد
— خوب بودن (زندگی) مربیگری
دامنه های مربیگری
— خودمختاری
— یک در یک مربیگری
— مربیگری همکار
— تیم گروهی
— مربیگری سازمان
برخی از انواع معمول مربیگری و مربیگری مجازی
— مربیگری کسب و کار
— مربیگری حرفه ای
— رهبری، مدیریت اجرایی و مدیریت
— زندگی مربیگری
— مربیگری مجازی
برخی از نمونه های مدل های مربیگری

انجام مربیگری

مهارت های مفید برای مربیان
مربیگری دیگران
برخی از ابزارهای مربیگری

کسب و کار مربیگری

حرفه و حرفه ای برای مربیان
— حرفه ی مربیگری
— مجوزها
— حرفه ای و اخلاق
— تبدیل به مربی حرفه ای
چگونه یک کسب و کار مربیگری را شروع کنیم

منابع عمومی و موضوعات

برخی از سازمانها و انجمن های آموزش مربیگری
منابع با منابع زیادی در مورد مربیگری
کتابشناسی کتاب درباره مربیگری
بسیاری از موضوعات مرتبط:

دوره مربیگری مذاکره و زبان بدن

زبان بدن تهاجمی

رازهای مثبت اندیشی بدنسازان حرفه ای جهان

کارگاه حرفه ای مربی گری زبان بدن

پروپوزال طرح کوچینگ برای هلدینگ بزرگ همت

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *