آموزش حرفه ای قوانین کار و تامین اجتماعی1386

بخشنامه نحوه محاسبه دستمزد سال ۸۶ کارگران ابلاغ شد

بخشنامه نحوه محاسبه بن و دستمزد سال آینده کارگران همچنین آیین نامه اجرایی نحوه محاسبه مزد کارگران مشمول طرح طبقه بندی و کارگران دائم و موقت ابلاغ شد.
به گزاش حوزه اطلاع رسانی نحوه پرداخت بن و محاسبه دستمزد سال ۸۶ کارگران که در جلسه ۱۶ اسفند ماه سال ۸۵ به تصویب نمایندگان شورای عالی کار متشکل از دولت ، کارگران و کارفرمایان رسید از سوی دکتر سید محمد جهرمی وزیر کار و امور اجتماعی برای اجرا در کشور ابلاغ شد.
بر اساس این گزارش مفاد این بخشنامه از ابتدای سال جدید می باید مبنای انعقاد قرارداد با کارگران مشمول قانون کار برای پرداخت بن و دستمزد باشد.
متن کامل بخشنامه بدین شرح است:شورای عالی کار با حضور نمایندگان سه گروه (دولت، کارگران و کارفرمایان) درجلسه مورخ ۱۶/۱۲/۱۳۸۵،پس از بحث و بررسی راجع به تعیین حداقل مزد سال ۱۳۸۶، در اجرای ماده ۴۱ قانون کار با درنظرگرفتن مصالح کارگران در انطباق هرچه بیشتر میزان درآمد آنان با سطح معیشت و همچنین با توجه به مقتضیات بنگاه های تولیدی وکارفرمایان و شرایط اقتصادی جامعه موارد زیر را به اتفاق آراء مورد تصویب قرارداد.
۱- از اول سال ۱۳۸۶ حداقل مزد روزانه با نرخ یکسان برای کلیه کارگران مشمول قانون کار (اعم از قرارداد دائم یا موقت) مبلغ ۶۱۰۰۰ ریال (شصت ویکهزار ریال) تعیین می گردد.
۲- از اول سال ۱۳۸۶ سایر سطوح مزدی نیز به میزان روزانه ده درصد نسبت به آخرین مزد ثابت یا مبنا (موضوع ماده ۳۶ قانون کار) سال ۱۳۸۵ افزایش می یابد مشروط بر آنکه مزد روزانه هر کارگر از مبلغ ۶۱۰۰۰ ریال مندرج در بند ۱ کمتر نگردد.
۳- به کارگرانی که درسال ۱۳۸۶ دارای یکسال سابقه کار شده و یا یکسال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان گذشته باشد روزانه مبلغ ۱۲۵۰ ریال به عنوان پایه (سنوات) پرداخت خواهد شد.
تبصره۱: پرداخت مبلغ مربوط به پایه سنواتی کارگران مشمول طرح های طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت کار و اموراجتماعی با درنظرگرفتن رقم فوق الذکر برای گروه یک، با توجه به دستورالعمل و جدول اعلامی توسط اداره کل نظارت برنظام های جبران خدمت صورت می گیرد.
تبصره۲: به کارگران فصلی به نسبت مدت کارکردشان درسال ۱۳۸۵، میزان مقرر در این بند (یا تبصره یک آن حسب مورد) تعلق خواهد گرفت.
۴- برای تامین کالاهای موضوع بن کارگری درسال ۱۳۸۶ بابت هر کارگر(اعم از متاهل یا مجرد) ماهانه مبلغ ۱۰۰٫۰۰۰ ریال توسط کارفرما بایستی اختصاص یابد که نحوه پرداخت این مبلغ مطابق روال سال گذشته (۱۳۸۵) خواهد بود.
۵- ضوابط مربوط به چگونگی نحوه اعمال افزایش مقرر در بند ۲ و تبصره یک بند ۳ این بخشنامه در کارگاه هایی که دارای طرح طبقه بندی مشاغل می باشند و نیز در مورد کارگران کارمزدی و همچنین چگونگی ارتقاء طبقه شغلی به موجب دستورالعمل های اداره کل نظارت برنظام های جبران خدمت خواهد بود.
۶- واحدهای مشمول قانون کار به منظور ایجاد رابطه هرچه بیشتر مزد و مزایا با بهره وری و تولید و ایجاد انگیزه بیشتر دربین کارکنان خود علاوه بر اجرای این مصوبه می توانند نسبت به افزایش و برقراری مزد و مزایا درقالب موافقت نامه ها و پیمان های دسته جمعی و پس از تائید وزارت کار و اموراجتماعی اقدام نمایند.

سیدمحمد جهرمی/ امضا ۲۰/۱۲/۸۵

***دستورالعمل نحوه اجرای مصوبه مورخ ۱۶/۱۲/۱۳۸۵ شورای عالی کار در کارگاه هایی که دارای طرح طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت کار واموراجتماعی می باشند

به گزارش حوزه اطلاع رسانی، دستورالعمل نحوه اجرای مصوبه ۱۶ اسفند سال ۸۵ شورای عالی کار از سوی عزیز بهزادی مدیرکل نظارت بر نظام های جبران خدمت تدوین و اعلام شد.
بر اساس این گزارش مفاد این آیین نامه به شرح زیر است:
در اجرای بند ۵ بخشنامه شماره ۱۵۴۰۵۳ مورخ ۲۰/۱۲/۸۵ وزیر محترم کار و اموراجتماعی موضوع مصوبه مورخ ۱۶/۱۲/۱۳۸۵ شورای عالی کار،نحوه اجرای مصوبه مزبور را در کارگاه های دارای طرح طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت کار و اموراجتماعی اعلام می دارد:
الف- نحوه اجرای بند ۲ بخشنامه راجع به افزایش مزد
از اول سال ۱۳۸۶ مزد مبنای کلیه کارگران (شامل مزد شغل گروه، مزد سنوات سال های گذشته (تا پایان سال ۱۳۸۵) مزد رتبه، مزایای ماندگاری پست ونظایر آن ها، روزانه ده درصد اضافه می شود. به عبارت دیگر:
مزد مبنای روزانه درسال ۸۶= ۱/۱ * آخرین مزد مبنای روزانه در سال ۸۵

تبصره: با توجه به تکلیف مقرر در بند ۲ بخشنامه چنانچه مجموع مزد مبنای حاصل از اعمال ده درصد افزایش موضوع بند مذکور کمتر از ۶۱۰۰۰ ریال در روز شود مبلغ ۶۱۰۰۰ ریال ملاک خواهد بود.

ب- نحوه اجرای تبصره یک بند ۳ بخشنامه راجع به نرخ پایه سنوات درسال ۱۳۸۶
جدول مزد سنوات در گروه های بیست گانه درسال ۱۳۸۶ به شرح ذیل است که در اجرای تبصره یک بند ۳ بخشنامه شماره ۱۵۴۰۵۳ مورخ ۲۰/۱۲/۸۵ درمورد کارگرانی که از ۱/۱/۱۳۸۶ به بعد دارای یکسال سابقه خدمت باشند یا یکسال از آخرین ترفیع آنان سپری شده باشد، متناسب با گروه شغلی مربوطه معادل ریالی یک پایه با نرخ مقرر برقرار می شود.
تبصره: مزد سنوات (پایه) که دراجرای مصوبه اخیر شورای عالی کار درسال ۱۳۸۶ و طبق جدول موضوع این بند داده می شود مشمول افزایش ده درصد نمی شود.
مطابق جدولنرخ پایه (سنوات) در گروه های بیست گانه بر اساس (نرخ ریال/ به روز) به شرح زیر می باشد:
نرخ گروه های ۱ تا ۲۰ به ترتیب از گروه یک با نرخ پایه ۱۲۵۰ریال آغاز شده و با افزایش ۵۰ ریال در هر گروه ادامه می یابد بدین ترتیب نرخ پایه گروه بیست ۲۶۵۰ ریال خواهد بود.
ج- نحوه اجرای بند ۵ بخشنامه راجع به افزایش مزد ناشی از ارتقاء
درکلیه واحدهایی که دارای طرح طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت کار و اموراجتماعی می باشند نحوه ارتقاء شغل کارکنان و احتساب افزایش مزد ناشی از آن مطابق ضوابط مندرج در دستورالعمل اجرایی طرح طبقه بندی مشاغل خواهد بود. نحوه کسر از مزد سنوات بابت کمبود تحصیل مطابق جدول پیوست می باشد.
درکارگاه هایی که فاقد طرح طبقه بندی مشاغل مصوب می باشند اضافه مزد ناشی از ارتقاء بایستی برابر ضوابط مزدی یا رویه های متداول کارگاه در گذشته صورت گیرد.

عزیز بهزادی
مدیرکل نظارت برنظام های جبران خدمت/ امضا۲۰/۱۲/۸۵

***دستورالعمل نحوه اجرای مصوبه مورخ ۱۶/۱۲/۸۵ شورای عالی کار در مورد کارگران کارمزدی دائم و موقت

دراجرای بند ۵ بخشنامه شماره ۱۵۴۰۵۳ مورخ ۲۰/۱۲/۸۵ وزیر محترم کار و امور اجتماعی موضوع مصوبه مورخ ۱۶/۱۲/۸۵ شورای عالی کار بدینوسیله نحوه اجرای بخشنامه مذکور را درمورد کارگران کارمزدی اعلام می نماید:

۱- نحوه اعمال ده درصد افزایش موضوع بند ۲ بخشنامه
نرخ های کارمزدی درسال ۸۶ (به نسبت آخرین کارمزد درسال ۸۵) در مورد کلیه کارگران کارمزدی(اعم از دائم یا موقت) به مآخذ ده درصد افزایش می یابند. درصورتیکه کارگران دارای بخش ثابت مزد (علاوه بر کارمزد) باشند، این بخش نیز بایستی ده درصد افزایش یابد.
تبصره ۱: درصورتی که مجموع دریافتی کارگران بابت بخش ثابت و متغیرمزد به اضافه مزد سنوات (پایه) مربوط به سال های گذشته کمتر از ۶۱۰۰۰ ریال در روز گردد ملاک محاسبه و پرداخت به کارگران کارمزد همان ۶۱۰۰۰ ریال خواهد بود.
تبصره۲: چنانچه نرخ یا ملاک های کارمزدی تابع قسمت ثابت مزد بوده و یا به عبارت دیگر به صورت درصدی از قسمت ثابت مزد تعیین شده باشند دراین صورت تنها بخش ثابت مزد مشمول افزایش ده درصد خواهد گردید (زیرا با این عمل نرخ یا ملاک های کارمزدی نیز به دلیل تبعیت از قسمت مذکور خودبخود افزایش خواهند یافت)

۲- اعطای مزد سنوات
علاوه بر افزایش کارمزد، کارگران کارمزدی نیز برحسب آنکه مشمول طرح طبقه بندی مشاغل باشند یا خیر،حسب مورد مطابق دستورالعمل های ذی ربط از پایه سنواتی موضوع بند ۳ بخشنامه شماره ۱۵۴۰۵۳ مورخ ۲۰/۱۲/۸۵ برخوردار خواهند شد.

عزیز بهزادی
مدیرکل نظارت برنظام های جبران خدمت / امضا ۲۰/۱۲/۸۵

***یادآور می شود، جدول محاسبه مبالغ مربوط به کسر از مزد سنوات بابت کمبود تحصیل به هنگام ارتقاء موضوع بند (ج) مطابق دستورالعمل شماره ۱۵۴۰۵۸ مورخ ۲۰/۱۲/۸۵ ، قابل اجرا در سال ۱۳۸۶ را که اختصاص به جایگزینی تجربه به جای تحصیل دارد می توانید بر روی سایت، بخش روابط کار و در قسمت قوانین ومقررات مشاهده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *