کارافرینی

کارافرینی

کارافرینی

کارافرینی یا Entrepreneurship به فرایند خلق ارزش جدید (مادی یا معنوی) از طریق یک تلاش متعهدانه با در نظر گرفتن ریسکهای ناشی از آن اطلاق می‌شود.واژه کارآفرینی از کلمه فرانسوی ” Entrepreneurs ” به معنای “متعهد شدن ” نشات گرفته است کارآفرینی اولین بار مورد توجه اقتصاددانان قرار گرفت و تمامی مکاتب اقتصادی از قرن ۱۶ میلادی تا کنون به نحوی کارآفرینی را در نظریه‌های اقتصادی خویش تشریح نموده‌اند.یوزف شومپیتر(۱۹۳۴) فرایند کارآفرینی را ” تخریب خلاق ” می‌نامد. به عبارت دیگر ویژگی تعیین کننده در کارآفرینی همانا انجام کارهای جدید یا ابداع روشهای نوین در امور جاری است.

خصوصیات بارز کارآفرینان

۱. رؤیا: کارآفرینان برای آینده کسب و کار خود چشم‌انداز دارند و مهمتر از آن دارای توانایی پیاده‌ کردن رویاهای خود هستند.

۲. قاطعیت: وقت تلف نمی‌کنند، سریع تصمیم‌گیری می‌کنند. تردستی آنها عامل کلیدی موفقیت‌شان است.

۳. عملگرا: موقع تصمیم‌گیری، به سریعترین روش ممکن، تصمیم‌گیری و اجرا می‌کنند.

۴. اراده: نسبت به مشارکت و اجرای کار متعهد هستند. آنها به ندرت جا می‌زنند، حتی زمانی که با موانع غیرقابل عبور مواجه‌اند.

۵. فداکاری: آنها خودرا وقف کسب و کار خود کرده‌اند، گاهی بخاطر این توجه، هزینه روابط خود را با دوستان و خانواده را نیز می‌پردازند. آنها خستگی ناپذیرند، ۱۲ ساعت کار در روز و ۷ روز در هفته، برای کارآفرینی که در حال تلاش برای بدست آوردن کسب و کار خود در زندگی است کاری غیرمعمول نیست.

۶. از خود گذشتگی: کارآفرینان عاشق چیزی هستند که انجام می‌دهند. این عشق است که آنها را حفظ می‌کند و ترک کار را برایشان دشوار؛ و این عشق به محصول و خدمات است که آنها را در ارائه کارشان بسیار موفق می‌کند.

۷. جزئیات: گفته شده است که شیطان مقیم جزئیات است. هرچند گاهی اینطور نیست، اما کارآفرین خود را در ورای جزئیات قرار می‌دهد.

۸. سرنوشت: آنها می‌خواهند مسئول سرنوشت خود باشند تا وابسته به یک کارفرما.

۹. پول: پولدار شدن لزوماً محرک کارآفرینان نیست؛ میزان درآمد سنگ ترازوی آنان است. کارآفرینان عقیده دارند اگر موفق باشند، پاداش نیز خواهند داشت.

۱۰. پخش کردن: کارآفرینان می‌دانند که کسب و کارشان توسط کدامیک از کارمندان کلیدی به موفقیت خواهد رسید.

فرقی نمی کند جنسیت اما

هرچند جنسیت کارآفرینان در اکثر کشورها را مردان تشکیل می‌دهند لیکن لازم است ذکر شود در کشورهای آلمان، روسیه، مالزی، ونزوئلا تعداد زنان با اختلاف ناچیزی کمتر از مردان می‌باشد. این درحالی است که در کشورهای تونگا، برزیل و گواتمالا تعداد زنان کارآفرین بیشتر از مردان) بوده است؛ در ایران حدود ۴۰ درصد کارآفرینان زنان بوده‌اند.

درآمد پایدار چیست؟

در کسب‌و‌کار معمولا کسانی موفق‌تر هستند که به دنبال درآمدهای پایدار هستند. درآمدهای پایدار معمولا زمان و انرژی زیادی از ما نمی‌گیرند. البته لازم است یک بار باید برای راه‌اندازی سیستم، وقت و هزینه کافی اختصاص داد و بعد از اتمام کار می توان با کمترین تلاش درآمد تکراری کسب کرد.

فرض کنید یک تعمیرکار اتومبیل روزانه حداکثر می‌تواند ۱۰ اتومبیل را تعمیر کند. بنابراین درآمد او حد و مرز مشخصی دارد و همچنین پایدار نیست. اگر این تعمیرکار، یک روز کار نکند درآمدی کسب نمی‌کند. حال اگر این تعمیرکار بسته آموزشی کاملی درست کند که در آن به تعمیرکاران دیگر تجربیات خود را آموزش دهد، می‌تواند درآمد بسیار بیشتری داشته باشد و درآمد او پایدار است یعنی یک بار کاری را انجام می‌دهد و مدت‌ها از همان کاری که یکبار انجام شده، سود کسب می‌کند.

اینترنت این امکان را فراهم آورده تا بتوانید با کمترین هزینه، کسب‌و‌کاری پایدار راه‌اندازی کنید. در مراحل پیشرفته‌تر، کل فرایند خرید می‌تواند به صورت خودکار انجام شود. البته نباید این تصور اشتباه پیش آید که تمامی کارها به خودی خود انجام خواهد شد، بلکه فقط فرایند فروش اتوماتیک است و باز هم نیاز به انجام کارهای فراوانی از طرف شما است. مثلا هر روز باید به ایجاد ترافیک برای سایت بپردازید، به ایمیل‌های مشتریان پاسخ دهید و …

اولین قدم برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار اینترنتی و رسیدن به درآمد پایدار، داشتن یک وب‌سایت است تا بتوان از طریق آن به ارائه محصولات و خدمات پرداخت و درآمد کسب کرد.

گام های ابتدایی برای راه‌اندازی سایت

برپا کردن یک سایت قوی، فعال و پویا که بتواند نیازهای تبلیغاتی و تجاری شما را تامین کند، سه گام اساسی دارد:

۱. ثبت دامنه

ابتدا باید یک دامنه مناسب برای سایت خود انتخاب کنید. دامین یا دامنه، همان نام سایت شما است که در مرورگرهایی مثل کروم یا فایرفکس تایپ می‌شود تا سایت شما نمایش داده شود. مثلا اسم سایت من modiresabz.com است. کسی که می‌خواهد وارد سایت شود با تایپ این دامنه وارد سایت می‌شود.

برای ثبت دامین یا دامنه سایت ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که این نام قبلا توسط شخص دیگری ثبت نشده باشد. این کار را می‌توانید به کمک شرکتی که در زمینه ثبت دامین فعالیت میکند انجام دهید. شما نمی‌توانید یک دامنه را بخرید! دامنه‌ها فقط به صورت سالانه یا چند ساله اجاره داده می‌شوند. بنابراین با یک بار ثبت دامنه کار تمام نمی‌شود و سال‌های بعد باید با پرداخت مبلغی آن را تمدید کنید. در غیراینصورت مالکیت آن از دست شما خارج می‌شود و شخص دیگری می‌تواند آن را ثبت کند.

این مطلب را از دست ندهید:  8 تکنیک جذب اعتماد مخاطبان در وب سایت و فروشگاه مجازیبرای اطمینان از موجود بودن نام موردنظر می‌توانید به سایت‌ Namecheap.com مراجعه کنید.

در انتخاب نام دامنه به موارد زیر توجه کنید

۱. امکان تایپ اشتباه حداقل باشد

از نام دامنه‌ای استفاده کنید که افرادی معمولی با شنیدن آن بتوانند بدون اشتباه آنرا تایپ کنند و نتوان آنرا به چندین طریق مختلف نوشت.

فرض کنید نام سایتی «زیبایی شناسی» باشد، این نام را می‌توان به روشهای متفاوت تایپ کرد.

بنابرین نام «زیبایی شناسی»، نام دامنه مناسبی برای سایت نیست!

۲. از حروف کمتری استفاده شود

البته پیدا کردن نام دامنه کوتاه کار آسانی نیست. ولی در هر صورت باید سعی کرد از نامهای خیلی طولانی استفاده نشود. هرچه نام دامنه کوتاه‌تر باشد تایپ آن آسان‌تر خواهد بود.

۳. به خاطر سپردن نام دامنه آسان باشد

یکی از بدترین نام‌های دامنه، حروف اختصاری نام یک کسب‌و‌کار است. مثلا فرض کنید نام شرکتی «فناوران نرم‌افزار روز» است. نام دامنه fnr.com نام مناسبی نیست، زیرا بسیاری از مخاطبان نام کامل شرکت اصلا برایشان مهم نیست و آن را را حفظ نمی‌کنند تا بتوانند براحتی حروف اختصاری آنرا بخاطر آورند. هرچه از واژه‌هایی استفاده کنید که تصویری هستند راحت‌تر به خاطر سپرده می‌شوند. مثلا sibesabz.com به راحتی فراموش نخواهد شد چون شما تصویر یک سیب سبز را به خاطر می‌سپارید. همین الان آیا می‌توانید بدون نگاه کردن به چند خط قبلی نام شرکتی که گفتیم را به خاطر بیاورید!؟ پس کاملا واضح است که نامی در ذهن نماند ارزشی ندارد.

دامنه‌های فارسی

موضوع بسیار جالبی که اخیرا اتفاق افتاده آن است که امکان ثبت دامنه‌های فارسی امکان‌پذیر شده است. یعنی نام سایت شما می‌تواند مثلا «.netبازاریابی» باشد. این امکان بسیار باارزش است، زیرا از دیدگاه موتورهای جستجویی مانند گوگل زمینه کاری سایت کاملا مشخص می شود و خیلی سریع‌تر می‌توانید به صفحات اول گوگل برسید.

 

برای خرید دامنه فارسی کافی است در گوگل کلمات ثبت دامنه فارسی را جستجو کنید. شرکت‌های زیادی این خدمات را ارائه می‌دهند.

پسوند دامنه

نام دامنه شامل اسمی است که شما انتخاب می‌کنید و همچنین پسوندی که در انتهای نام می‌آید مثل .com یا .ir یا موارد دیگر. بهتر است در صورت ممکن از دامنه‌های با پسوند .com استفاده کنید زیرا اگر کسی پسوند سایت شما را فراموش کند احتمالا ابتدا .com را تست می‌کند.

این مطلب را از دست ندهید:  بازاریابی اینترنتی، مهیج‌ترین تخصصمبلغ ثبت سالانه اغلب دامنه‌ها چیزی حدود ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان است.

۲. اجاره هاست

پس از ثبت دامین نوبت به گرفتن فضای وب یا اجاره هاست می‌رسد. اگر خیلی ساده بگوییم سایت شما شامل تعدادی فایل است که کاربر با تایپ آدرس سایت شما آن را می‌بیند. این فایل‌ها باید بر کامپیوتری نگهداری شود که به صورت شبانه‌روزی روشن باشد و به اینترنت پرسرعت متصل باشد. شرکت‌های ارائه دهنده خدمات میزبانی یا هاستینگ دقیقا همین کار را انجام می‌دهند.

برای این منظور باید یکی از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات میزبانی وب را برگزینید. این شرکت‌ها نیز خدمات خود را به صورت سرویس ماهیانه یا سالانه ارائه میدهند. به این معنی که باید هر سال بابت نگهداری فایل‌ها و اطلاعات سایت خود روی کامپیوترهای شرکت میزبان مبلغی بپردازید.

هزینه خدمات میزبانی به عوامل مختلفی بستگی دارد و در بازار این خدمات می‌توانید طیف متنوعی از قیمت‌ها را بیابید. از جمله مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده در این قیمت‌ها، حجم فضای وب (بر حسب گیگابایت)، پهنای باند اختصاص داده شده برای تبادل اطلاعات بین سایت شما و شبکه اینترنت (بر حسب گیگا‌بایت در ماه) و فناوری‌ها و امکانات از پیش نصب‌شده روی کامپیوتری است که اطلاعات سایت شما روی آن قرار میگیرد و اصطلاحا «سِروِر»  نامیده می‌شود.

هزینه سالانه تمدید اجاره فضای وب روی هاست و تمدید حق ثبت دامین به صورت مستقیم توسط صاحب سایت باید پرداخت شود.

 

انواع هاست

دو نوع هاست داریم: هاست ویندوزی و هاست لینوکسی. اگر یادتان باشد گفتیم هاست یک کامپیوتر است که اطلاعات سایت شما را نگهداری می‌کند. اگر روی آن کامپیوتر سیستم‌ عامل ویندوز نصب شده باشد هاست ویندوزی است و اگر سیستم عامل لینوکس نصب شده باشد هاست لینوکسی است.

اگر سایت شما به زبان برنامه‌نویسی PHP نوشته شده باشد باید از هاست لینوکسی استفاده کنید. البته هاست‌های ویندوزی هم وجود دارند

که این زبان را پشتیبانی کنند.

اگر از زبان یا بهتر بگوییم تکنولوژی ASP استفاده می‌شود باید هاست ویندوزی تهیه کنید. قیمت هاست‌ ویندوز معمولا گرانتر از هاست لینوکس

است.

تقریبا تمام مشخصات هاست قابل ارتقا هستند. مثلا شاید در ابتدای کار شاید ندانید که آیا هاستی با ظرفیت ۵۰۰ مگابایت برای کارتان کافی

است یا نه. شما می‌توانید یک هاست با ظرفیت ۵۰۰ مگابایت تهیه کنید و هر زمان احساس کردید نیاز به ظرفیت بیشتر دارید می‌توانید آن را به مثلا یک گیگابایت ارتقا دهید.

– خانم تفرشی با توجه به تجربتون بفرمایید نکات کلیدی برا شروع کسب و کار کدامند؟

به روز بودن، داشتن مشاور و راهنما، شناخت مشتری و بازار هدف.

– احساستون راجع به احتمال شکست در کسب و کارتون چه بود و چطور با این نگرانی مواجه شد؟

اصلا به شکست فکر نمی کنم و نکردم. ببینید مرگ برای همه اتفاق می افته ولی لازم نیست همیشه راجع بهش فکر کنیم. شکست هم

ممکنه اتفاق بیفته ولی نباید فکر و احساس ما را در گیر کند. برای من تا حالا شکست اتفاق نیفتاده، البته بازار کساد شده و مشتری ها کاهش

یافتن ولی من حتی شده رفتم شهرستان مشتری جایگزین کردم و کارم رو با قیمت پایین تر فروختم تا زمین نخورم.

– بارزترین ویژگی یک کار آفرین چیست؟

پشتکار، اعتماد به نفس، خواستن.

آیا یک کارآفرین موفق حتماً به آموزش رسمی کارآفرینی نیاز دارد؟

پاسخ منطقی به چنین سوالی،مثبت است اما افراد سطحی  و یا بی تخصص این مسئله را انکار می کنند.

کارآفرین های موفق بسیاری را می‌شناسیم که آموزش‌های رسمی ندیده‌اند. اما از تجربیات افراد اموزش دیده بصورت مستقیم و حتی غیر

مستقیم سود میبرند مانند جابز گیتس و زاکر برگ پس اموزش بصورت مستقیم و غیر مستقیم می تواند مهره اصلی پازل موفقیت باشد.

از سوی دیگر، دانش کارآفرینی هم بر اساس مطالعه‌ی رفتار و تصمیم های کارآفرینان تدوین شده است. به عبارت دیگر، رابطه‌ی بین علم

کارآفرینی و افراد کارآفرین، عکسِ چیزی است که معمولاً به ذهن می‌رسد. بیش از آنکه کارآفرین‌ها به دانش کارآفرینی نیاز داشته باشند،

دانش کارآفرینی نیازمند تجربه کارآفرینان است.

–  بارزترین ویژگی که سبب موفقیت کارافرینان می گردد چیست؟

نترس بودن و ریسک کردن البته با برنامه کامل کوتاه مدت و بلند مدت. و همچنین اموزش مستمر

– عوامل موفقیت در بازار از  چیست؟

توانایی در کار، فکر باز و حامی مناسب سبب موفقیت در بازار می شود.تفکر سیستمی یکی از مهمترین رفتارهایی است که شمارا به سوی

موفقیت سوق می دهد.

قبل از شروع کسب و کار از خود باید این سؤال را بپرسید.

استارتاپ ما چه مشکلی را حل می‌کند؟

می‌دانیم راه اندازی کسب و کار موفق روش‌های گوناگونی دارد. یکی از این روش‌های مهم، شناسایی مشکل است. کارآفرینان زبده و جسور زیادی وجود داشتند که نتوانستند در بازار دوام بیاورند و با اینکه از یک ایده‌ی ناب و هوشمندانه بهره می‌بردند، شکست را پذیرفتند. دلیل شکست این بود که کسب‌وکار آن‌ها هیچ مشکلی را حل نمی‌کرد. آن‌ها فکر می‌کردند با تولید یک محصول خاص و منحصربه‌فرد می‌توانند سود کلانی کسب کنند؛ ولی وقتی برای یک محصول تقاضایی در بازار نباشد، پس خبری از موفقیت نخواهد بود. 

هر ایده و استارتاپ موفقی که می‌بینیم، دلیل موفقیتشان این نبوده است که سرمایه‌گذار یا کارآفرین ایده خیلی خوبی داشته، بلکه دلیل موفقیت کشف نیاز بازار بوده است. آن‌ها مشکل را برای خود تعریف کرده، سپس برای آن یک راه‌حل مناسب پیشنهاد داده‌اند.

مخصوصاً در بازار پررونق اپلیکیشن‌های موبایل، هر فردی در حال گسترش ایده‌ی خاص خود و تولید غول بعدی مارکت‌های اپلیکیشن است؛ اما در این‌ بین کمتر افرادی هستند که به دنبال حل کردن مشکل باشند؛ اکثر توسعه‌دهندگان فقط به نتیجه‌ی نهایی نگاه می‌کنند.

اگر می‌خواهید این قضیه برایتان اثبات شود، یک نگاه به اپ‌استور بیندازید. اپلیکیشن‌های نپخته و ضعیف بسیاری وجود دارند که می‌خواهند از طریق تبلیغات یا خریداری شدن توسط یک کمپانی بزرگ‌تر درآمدزایی کنند. ما به‌عنوان کاربر، چند بازی مسابقات رالی نیاز داریم؟ چند بازی فوتبالی می‌خواهیم درگوشی خود داشته باشیم؟ شاید یک عدد یا هیچ!

البته دیدن رهبران جسور که باوجود رقیب‌های بسیار در بازار هنوز هم به خود می‌گویند «بله! من می‌توانم موفق شوم»، بسیار خوشایند است.

ولی یک کارآفرین هوشمند به خود نمی‌گوید «من با اشتیاقی سوزان برای وارد شدن به میدان نبرد و رقابت آمده‌ام»، او به خود می‌گوید «من کسب و کار خود را راه انداخته‌ام چون فرصتی را برای حل یک مشکل دیدم و می‌خواهم آن مشکل را به بهترین وجه حل کنم». پس باید هوشمندانه کار کنیم نه سرسختانه!

بعد از تشخیص دادن مشکل و ارائه راه‌حل‌های آن، شروع به ساختن و گسترش امپراتوری خود کنید. در اولین قدم راه‌اندازی کسب و کار، به‌جای اینکه حساب کنید هزینه راه‌اندازی چقدر خواهد بود، بازار را هوشمندانه بررسی و شکاف‌های موجود در آن را شناسایی کنید، سپس به دنبال ساختن یک پل روی آن شکاف‌ها باشید.

چند فرایند در ادامه برای شما معرفی می‌کنیم که برای موفق شدن در کسب و کار و یافتن یک مشکل در بازار هدف، بهتر است آن‌ها را بگذرانید.

۱-  این سؤال را از خود بپرسید: «آیا در حیطه‌ی کاری من مشکلی وجود دارد؟»

این‌ یک سؤال بسیار مهم است که اغلب کارآفرینان آن را نادیده می‌گیرند. اگر شما می‌خواهید وارد کسب و کاری شوید که رقیبان بسیار زیادی در آن وجود دارند و عرضه بیشتر از تقاضا است، بهتر است زمان دیگری برای شروع کسب و کار در آنجا انتخاب کنید. ولی اگر تمام رقیبان قدرتمند شما یک نقص اساسی دارند که می‌تواند قاعده بازی را به نفع شما تمام کند، می‌توانید کار را برای بررسی آن مشکل و نقص شروع کنید.

اگر در بازار هدف شما، تقاضا از عرضه بیشتر است و مشتریان از نبود کیفیت در محصولات شکایت دارند، می‌توانید چمدان‌های خود را برای شروع یک ماجراجویی ببندید

۲- سعی کنید بدانید مشکل از کجا شروع‌ شده است

یک‌ قدم دیگر که اغلب نادیده گرفته می‌شود، تشخیص ریشه و عامل به وجود آمدن مشکل است. قبل از اینکه درگیر مشکل شوید، درباره آن مطالعه و آن را تحلیل کنید. شرکت‌های حال حاضر چه کاری را انجام می‌دهند؟ چه فرایندی را انجام نمی‌دهند که باعث نارضایتی مشتریان آن‌ها می‌شود؟ چه کارهایی باعث موفقیت آن‌ها شده است؟

وقتی‌ ریشه مشکل را پیدا کردید و فهمیدید چه چیزی باعث به وجود آمدن آن شده است، می‌توانید کسب و کار خود را بر پایه حل کردن آن مشکل راه‌اندازی کنید.

۳- آیا شما برای حل کردن مشکل، پتانسیل موفق شدن در بازار دارید؟

بعدازاینکه مشکل را تشخیص دادید و آن را مطالعه کردید، یک نگاهی به جلو بیندازید. به نقاط قوت و ضعف خود دقت کنید و با تحلیل آن‌ها، تعیین کنید که آیا می‌توانید مشکل را با موفقیت حل کنید و سهمی از بازار هدف داشته باشید؟

برای مثال اگر تمام بستنی‌فروشی‌های شهر بستنی وانیلی می‌فروشند و شما می‌توانید در کنار آن‌ها بستنی شکلاتی خوشمزه‌ای تهیه کنید که مشتری‌پسند باشد، زمان آن رسیده است که یک بستنی‌فروشی باز کنید.

سعی کنید تشخیص دهید مشتریان بالقوه چه چیزی می‌خواهند و چگونه کسب و کارهای موجود نمی‌توانند انتظار آن‌ها را برآورده کنند.

۴- کسب و کار خود را برای رفع آن مشکل راه‌اندازی کنید

پس‌ از اینکه سه‌گام قبل را گذراندید و نتیجه آن‌ها رضایت‌بخش بود، نوبت به راه‌اندازی کسب و کار می‌رسد. شما مشکل را تشخیص داده‌اید، حال راه‌حل خود را ارائه کنید. در اوایل راه‌اندازی کسب کار باید تمام تمرکز خود را بر راه‌حل معطوف کنید. مشکل ممکن است در خدمات عادی شرکت‌های رقیب باشد و آن‌ها خیلی بر آن تمرکز نکرده باشند، در این مورد دقت کنید آن‌ها چه‌کاری را نمی‌توانند یا نمی‌خواهند انجام دهند. اگر رقیب‌های شما خدماتی با قیمت‌های بالا ارائه می‌دهند، شاید نوبت آن باشد که شما به دنبال خدمت‌رسانی ارزان‌تر برای مشتریان باشید.

تمام این مراحل با تشخیص و حل مشکل شروع می‌شود. اگر می‌خواهید فقط برای به دست آوردن ثروت به دنیای لذت‌بخش کارآفرینی وارد شوید، کارتان دچار مشکل خواهد شد. پس از راه‌اندازی کسب‌وکاری با این نیت، شکست خواهید خورد یا با ناامیدی به کار قبلی خود بازخواهید گشت. ولی اگر اشتیاق سوزان برای حل کردن یک مشکل دارید، باید بگوییم در حال وارد شدن به مسیر صحیح هستید و به‌زودی موفقیت را ملاقات خواهید کرد.

مازیار میر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *